İletişim Başkanı Altun'dan Reuters'a iş ilanı tepkisi: Buna asla gazetecilik denmez!

Düzenleyen:
- Güncelleme:
İletişim Başkanı Altun'dan Reuters'a iş ilanı tepkisi: Buna asla gazetecilik denmez!

GÜNDEM Haberleri

İngiliz haber ajansı Reuters'ın, Türkiye düşmanlığı güden skandal iş ilanı büyük tepki topladı. Her satırında nefret söylemi olan ve açıkça kara propaganda yapılan ilana Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun da sessiz kalmadı. Altun, "Reuters'in ilanındaki ifadeler sadece bir propaganda broşüründe kulağa mantıklı gelebilirdi ama buna asla gazetecilik denmez." ifadelerini kullandı.

Manipülatif haberleriyle Türkiye ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a yönelik nefret söylem ve tutumlarında bulunan İngiliz haber ajansı Reuters, skandal bir iş ilanı ile gündeme geldi. 'Çalışan değil, hain aranıyor' dedirten ilana TRT World anlamlı bir karşılık verirken, İletişim Başkanı Altundan'da sert tepki geldi. Altun, "Reuters'in ilanındaki ifadeler sadece bir propaganda broşüründe kulağa mantıklı gelebilirdi ama buna asla gazetecilik denmez." dedi.

"SAHADAKİ GAZETECİLERİNE GERÇEKLERİ SORMALIDIR"

Reuters gerçeklerden uzaklaşmış göründüğünü belirten Altun, şunları kaydetti:

"Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan döneminde Türkiye'de ne olduğuna dair taraflı bir bakış açısı benimsemiş görünüyor. Reuters'in ilanındaki ifadeler sadece bir propaganda broşüründe kulağa mantıklı gelebilirdi. Ama buna asla gazetecilik denmez.

Bir medya kuruluşu, ne olup bittiğine dair önyargılarını haberin ana hattı olarak kullanmadan önce, sahadaki gazetecilerine gerçekleri sormalıdır. Reuters, bu ilandaki cümleleri, bağlı olduğunu iddia ettiği 'bağımsızlık, dürüstlük, tarafsızlık ve güvenilirlik' şeklindeki gazetecilik ilkeleriyle karşılaştırsa iyi olur."

https://twitter.com/fahrettinaltun/status/1606576475616182272

SKANDAL İLAN

İngiliz Reuters, açıkça Cumhur iktidarına karşı haberler yapacak bir personel aradıklarını vurguladı.

Reuters'ın skandal iş ilanında yer alan ifadeler şöyle:

"Tayyip Erdoğan, yirmi yıllık iktidarında Türkiye'yi modern laik geleneklerden uzaklaştırarak Güney Kafkasya'dan Kuzey Afrika'ya uzanan bölgelerde iddialı bir diplomatik ve askeri varlığa dönüştürdü.

Erdoğan'ın önümüzdeki aylarda yeniden seçilme hedefini tehdit eden yüksek enflasyon ve TL'nin sert darbeler aldığı kritik bir kavşakta, derinlemesine kurumsal hikayeler sunabilecek güçlü yazma ve raporlama becerilerine sahip birine ihtiyacımız var."

İletişim Başkanı Altun'dan Reuters'a iş ilanı tepkisi: Buna asla gazetecilik denmez!

TRT WORLD'DEN ANLAMLI MİSİLLEME

Londra’da muhabir aradığına dair bir iş ilanına çıkan TRT World, Reuters’ın skandal ilanına göndermeler yaptı. TRT World Londra’daki muhabir ilanında, İngiltere’deki siyasi istikrarsızlığa, ekonomik sorunlara ve bu ülkenin 21. yüzyılda hala Kraliyet ile yönetilmesine dikkat çekti.

İletişim Başkanı Altun'dan Reuters'a iş ilanı tepkisi: Buna asla gazetecilik denmez!

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...