İskenderun’da denizle kara birleşti! Sahil şeridi sular altında

Düzenleyen: / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
- Güncelleme:
İskenderun’da denizle kara birleşti! Sahil şeridi sular altında

Gündem Haberleri  / İhlas Haber Ajansı

Hatay’ın İskenderun ilçesinde sağanak ve fırtına sonucu deniz ile kara birleşti. Kahramanmaraş depremleriyle yaklaşık 1 metre çöken sahil şeridi sular altında kaldı. Suların kapladığı İskenderun'da evlerde mahsur kalanlar, iş makineleri ve yüksek tonajlı araçlarla kurtarılmaya devam ediliyor.

Meteorolojinin şiddetli yağış uyarısıyla birlikte Hatay'ın İskenderun ilçesi hafta sonunu yağışlı geçirdi. İskenderun ilçesinde akşam saatlerinde fırtınayla birlikte etkili olan şiddetli yağış caddeleri göle çevirdi.

Deprem sonrası yer yer 1 metreyi bulan çökmelerin yaşandığı İskenderun sahili, denizde dalgaların boyunun 5 metreyi bulmasıyla sular altında kaldı. Sular altında kalan bölgeye araç ve yaya girişine izin verilmiyor.

İskenderun’da denizle kara birleşti! Sahil şeridi sular altında

ARAÇLAR SUYA GÖMÜLDÜ

Şiddetli yağış ve fırtınanın etkisiyle deniz sularının kapladığı kent merkezinde sular içinde kalan araçlar kurtarılmayı beklerken, esnaf da su içerisinde adeta yüzerek iş yerine ulaşmaya çalışıyor.

Yer yer suyun boyunun 1 buçuk metreyi bulduğu Çay Mahallesi’nde evlerde mahsur kalan vatandaşlar iş makinesi ve yüksek tonajlı araçlar yardımıyla kurtarıldı. Su altında kalan mahalledeki felaketin boyutu da kameralara yansıdı.

Öte yandan, Hatay Valisi Mustafa Masatlı bölgede kurtarma çalışmalarında vatandaşların yardımına devletin tüm imkanlarını seferber etti.

İskenderun’da denizle kara birleşti! Sahil şeridi sular altında

HATAY SAĞANAĞA TESLİM

Hatay’da sağanak ve fırtına hayatı olumsuz etkiledi. Hatay’ın Samandağ ilçesinde sağanak nedeniyle bazı cadde ve sokaklarda su birikintisi meydana geldi. Yollarda oluşan su birikintisi nedeniyle araçlar trafikte ilerlemekte güçlük çekti. İlçede, yağış ve fırtınanın etkisiyle yükselen deniz suyu taştı.

İskenderun ilçesinde de etkili olan sağanak ve fırtına sonucu sahil kesiminde birçok bölgede su taşkını meydana geldi. Deprem nedeniyle çökmenin yaşandığı sahil kesimi sular altında kaldı.

İskenderun’da denizle kara birleşti! Sahil şeridi sular altında

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün uyarılarının ardından beklenen sağanak yağış İzmir'de de etkili oldu. İzmir'de de deniz ile kara birleşti.  İzmir'de yoğun yağış ve fırtınayla deniz taştı, yollar sular altında kaldı. Su basan apartman, iş yeri ve dükkanlarda tahliye çalışmaları devam ediyor.

İSKENDERUN’DA SAHİL ÇÖKTÜ

Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından İskenderun'da kıyı kesimi de zarar gördü. Deprem sonrasında Hatay'ın İskenderun ilçesinde cadde ve sokaklar suyla doldu.

Uzmanlar, sahilde 1 metre çökme olduğunu, kıyı ile denizin birbirine girdiğini söyledi. Bu durum deniz suyunun iç kesimlere girmesini kolaylaştırdı.

Düzenleyen:  - Gündem
Kaynak: İhlas Haber Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...