İstanbul Esenyurt Üniversitesi Rektörlüğüne atanan Prof. Dr. Selman Öğüt kimdir?

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
İstanbul Esenyurt Üniversitesi Rektörlüğüne atanan Prof. Dr. Selman Öğüt kimdir?

Gündem Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla Resmi Gazete'de yayımlanan karara göre 4 üniversiteye yeni rektör atandı. İstanbul Esenyurt Üniversitesi Rektörlüğüne Prof. Dr. Selman Öğüt atandı. Peki, İstanbul Esenyurt Üniversitesi Rektörlüğüne atanan Prof. Dr. Selman Öğüt kimdir, kaç yaşında?

Resmi Gazete'de yayımlanan atama kararları kapsamında 4 üniversiteye yeni rektör  ataması gerçekleştirildi. Bugün yayımlanan Resmi Gazete'de İstanbul Esenyurt Üniversitesi yeni rektörü de belli oldu. İstanbul Esenyurt Üniversitesi'nin yeni rektörü kim oldu? sorusunun yanıtı araştırılıyor.

İSTANBUL ESENYURT ÜNİVERSİTESİ REKTÖRÜ KİMDİR?

İstanbul Esenyurt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Selman Öğüt oldu. İstanbul Esenyurt Üniversitesi Rektörlüğüne atanan Prof. Dr. Selman Öğüt’ün hayatı ve biyografisi merak edilen konular arasında yer aldı. Peki, Rektör Prof. Dr. Selman Öğüt kimdir?

İstanbul Esenyurt Üniversitesi Rektörlüğüne atanan Prof. Dr. Selman Öğüt kimdir?

PROF. DR. SELMAN ÖĞÜT KİMDİR?

1984 Mekke doğumlu olan Selman Öğüt, lisans eğitimini İstanbul Kültür Üniversitesi'nde tamamladı. Lisans eğitimini tamamlayan Selman Öğüt, Marmara Üniversitesi Avrupa Birliği Enstitüsü Hukuk Bölümünde yüksek lisans yaptı. Öğüt, yine aynı üniversitenin Sosyal Bilimler Enstitüsü Kamu Hukuku Bölümü doktora programına girdi. 2013 yılında doktora derecesi alan Selman Öğüt, 2009-2014 yılları arasında Marmara Üniversitesi Hukuk Fakültesinde araştırma görevlisi ve öğretim görevlisi olarak çalıştı.

Temmuz 2014 itibari ile İstanbul Medipol Üniversitesi Milletlerarası Hukuk Anabilim Dalı'nda öğretim üyesi olarak çalışmaya başladı. BM Güvenlik Konseyi'nin Yeniden Yapılandırılması ve Uluslararası Örgütlerin Sorumluluğu adlı kitapların yazarı olan Öğüt'ün uluslararası hukukun farklı konuları ile ilgili yayınlanmış makaleleri vardır.

2005-2006 yılları arası Erasmus Programı bursiyeri olarak Almanya'nın Trier Üniversitesi'ne giden Prof. Dr. Selman Öğüt 2009 yılında Bonn Üniversitesi'nin yaz okulu programına kabul aldı. Doktora çalışmaları için ise 2010 yılında Marmara Üniversitesi bursu ile London School of Economics'e gitti.

 

Düzenleyen:  - Gündem
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Muhammet 1 Aralık 2023 15:05

Hayırlısı olsun Esenyurt'tan mezunum ben de

Emre 1 Aralık 2023 15:01

Esenyurt Uni'den selamlar

Sonraki Haber Yükleniyor...