İstanbullular dikkat! AKOM fırtına saatini öne çekti

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
İstanbullular dikkat! AKOM fırtına saatini öne çekti

Gündem Haberleri  / Türkiye Gazetesi

İstanbul'da beklenen fırtınayla ilgili olarak AKOM'dan güncel bir açıklama geldi. Saat 22.00 olarak duyurulan fırtına saatini 20.00'ye çeken AKOM, ayrıca yağışların yarın öğle saatlerinden itibaren etkili olacağını belirtti. Yapılan uyarıda, olası fırtına nedeniyle ortaya çıkabilecek olumsuzluklara karşı İstanbulluların hazırlıklı ve tedbirli olmaları gerektiği vurgulandı.

İstanbul'da bu akşam beklenen fırtına öncesi İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Afet Koordinasyon Merkezi (AKOM) tarafından yeni bir açıklama yapıldı. İstanbul, akşam saatlerinden itibaren yağışlı havanın etkisi altına girecek. AKOM'un verilerine göre, akşam 20.00 ile yarın 15.00 saatleri arasında İstanbul genelinde kuvvetli fırtına bekleniyor. Boğaz çevresi ile Anadolu yakası genelinde yoğun yağışın etkili olması öngörülüyor.

THY 56 SEFERİ İPTAL ETTİ 

Bu fırtına nedeniyle Türk Hava Yolları (THY), İstanbul Havalimanı'ndan kalkması planlanan toplam 56 seferi iptal etti. THY Basın Müşaviri Yahya Üstün, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, 28 Kasım tarihli seferlerin, Meteorolojik Acil Durum Komitesi (Madkom) kararı doğrultusunda hava muhalefeti sebebiyle iptal edildiğini duyurdu.

ÇARŞAMBA ÖĞLE SAATLERİNE KADAR ETKİLİ 

İstanbul'da hafta sonu etkili olan soğuk ve yağışlı havanın bugün itibariyle etkisini kaybetmesi beklenirken, akşam saatlerinden itibaren yeni bir alçak basınç sisteminin etkisi altına girmesi öngörülüyor. Rüzgarın bu akşamdan itibaren güneyden kuvvetleneceği, çarşamba öğle saatlerine kadar kısa süreli ve kuvvetli fırtına şeklinde eseceği tahmin ediliyor. Ardından sağanak yağmur geçişleri yaşanması bekleniyor.

İSTANBULLULAR DİKKAT!

İBB AKOM, İstanbulluları akşam saatleri ile yarın öğle saatleri arasında beklenen fırtına nedeniyle oluşabilecek olumsuzluklara karşı hazırlıklı ve tedbirli olmaları konusunda uyardı.

https://twitter.com/ibbAkom/status/1729486079013667252

Düzenleyen:  - Gündem
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...