İstanbul’daki nüfus yoğunluğu azaltılacak

- Güncelleme:
İstanbul’daki nüfus yoğunluğu azaltılacak

Gündem Haberleri

Memlekete dönüş teşvik edilecek. Taşınma maliyetlerinin düşürülmesinin yanında elektrik faturalarında indirime gidilmesi veya devlet desteği ile bazı kolaylıkların sağlanması gibi başlıklar üzerinde duruluyor.

YÜCEL KAYAOĞLU'NUN HABERİ - AK Parti yönetimi, yerel seçimlerde CHP’den geri almak istediği İstanbul konusunda aday profili üzerindeki çalışmaların yanı sıra, şehrin en önemli problemlerine yönelik çözüm önerilerini de tartışmaya açtı.

Edinilen bilgilere göre yerel seçimlere hazırlık için AK Parti’de oluşturulan strateji komisyonunun son toplantısının ana gündemini İstanbul başlığı oluşturdu. Daha önceki toplantılarda ‘Sığınmacılar, sokak köpekleri ve trafik’ olarak belirlenen İstanbul’un en önemli üç başlığı konusunda atılabilecek adımlar masaya yatırılmıştı. Son toplantıda ise İstanbul’un nüfus yoğunluğunu şehrin kaldıramayacak duruma geldiğine dikkat çekilerek, özellikle kışı İstanbul’da yaz mevsimini ise memleketinde geçirmeyi alışkanlık hâline getirenlerin, memleketlerinde kalıcı olmaları konusunda teşvik edilmesi gerektiği görüşü ön plana çıktı.

Bu kapsamda, memleketine taşınacak olanların maliyetlerinin düşürülmesine yönelik bazı adımların atılabileceği, örneğin elektrik faturalarında indirime gidilmesi veya devlet desteği ile bazı kolaylıkların sağlanması gibi başlıklar üzerinde duruluyor. AK Parti kaynakları, tersine göç politikası için Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı başta olmak üzere birçok bakanlığa görev düştüğünü, Cumhurbaşkanı ile yapılacak değerlendirmeden sonra önerilerin somutlaştırılacağını kaydetti. Parti kurmayları “Zaten yazın memleketine gidip, kışın İstanbul’a gelen önemli bir kitle var. Bu kitlenin memleketinde kalması için teşvik politikaları geliştirilmesi üzerinde duruluyor. İstanbul’daki yoğunluğu azaltmak için farklı öneriler gündeme gelecek” dedi.

SEÇMEN PROFİLİ ÇIKARILIYOR

AK Parti ayrıca İstanbul’da gösterilecek aday konusunda öncelikle bu ilin seçmen profilinin çıkarılmasına ilişkin bir çalışma başlattı. Bu kapsamda AK Parti AR-GE Başkanlığının İstanbul seçmeninin analizine yönelik kamuoyu araştırması yaptırdı. AK Parti kurmayları “İstanbul’da nasıl bir aday gösterilecek, bu seçmen profiline uyacak isimler kimler olabilir? Bu araştırmadan yola çıkılarak bir adaylar üzerinde çalışma yapılacak. Örneğin Esenyurt’un nüfusu 1,5 milyona yakın. Esenyurt’ta gösterilecek adayın, büyükşehir seçim sonuçlarına da etkisi olacak. 39 ilçenin seçmen profili ayrı ayrı çalışma gerektiriyor. Yapılacak çalışma sonucunda büyükşehir adayının profilinin ne olması gerektiği de ortaya çıkmış olacak” değerlendirmesinde bulundu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...