İzmir'de orman yangını kontrol altında!

Kaynak: İhlas Haber Ajansı
- Güncelleme:
İzmir, Orman Yangını, Buca, Rüzgar, Havadan Müdahale, İtfaiye, Haber
Gündem Haberleri  / İhlas Haber Ajansı

İzmir'de dün akşam saatlerinde başlayan ve rüzgarın da etkisiyle büyüyen yangının şiddeti, gece saatlerinde kara ekiplerinin müdahaleleri sonucunda azaldı. Günün aydınlanmasıyla birlikte havadan müdahale de yapılan yangın kontrol altına alındı.

İzmir orman yangınlarıyla boğuşuyor. Buca'daki yangının dün akşam saat 18.00 sıralarında otoyol kenarında yanan bir araçtan ağaçlara sıçrayan alevler nedeniyle çıktığı iddia edildi. Rüzgarın da etkisiyle alevler kısa sürede büyürken, dumanlar kentin birçok noktasından görüldü.

Ekipler alevlere hem havadan hem de karadan yoğun şekilde müdahale ederken, yangında İzmir Orman Bölge Müdürlüğüne ait 6 uçak ile 9 helikopter havadan çalışma yaptı ve 139 kara aracı ile birlikte toplam 593 personel görev aldı. Orman ekiplerinin yanı sıra itfaiye ve emniyete ait TOMA araçları da alevlere müdahalede bulundu.

İzmir'de orman yangını sürüyor! Gün ağarınca hava müdahalesi yeniden başladı - 1. Resim

Gece saatlerinde karadan yürütülen çalışmalar sonucu alevlerin etkisini kaybettiği görülürken, yangını tamamen kontrol altına almak için günün ağarmasıyla beraber hava araçları yeniden çalışmalarına başladı.

YANGIN KONTROL ALTINDA

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Buca'daki yangının kontrol altına alındığını duyurdu. Yumaklı sosyal medya hesabından konuyla ilgili yaptığı paylaşımda şu ifadelere yer verdi:

"Yeşil Vatanımızı gece gündüz demeden, savunmaya devam ediyoruz. İzmir / Buca yangını, kahraman orman teşkilatımızın yoğun ve özverili mücadelesi sonucunda tamamen kontrol altına alındı. Soğutma çalışmalarımız aralıksız sürerken, en büyük gücümüzün yangınların çıkmasını önlemek olduğunu bir kez daha hatırlatıyorum."

3 KİŞİ GÖZALTINDA 

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığından yapılan açıklamada, dün saat 18.00 sıralarında Gaziemir-Buca istikametinde seyir halindeki servis aracının yanmaya başlaması üzerine aracın yol kenarında park edildiği ve yolcuların tahliye edildiği, araçtaki yangının ormanlık alana sıçrayarak yangına sebebiyet verdiği hatırlatıldı. Yangına ilişkin başsavcılık tarafından derhal soruşturma işlemlerine başlanıldığına işaret edilen açıklamada, olayda kusurları olduğu değerlendirilen araç sürücüsü, aracın tescil sahibi ve gün içinde aracın onarımını yapan egzoz ustasının gözaltına alındığı kaydedildi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...