Türkiye Gazetesi E-Gazete Gazete Aboneliği
Türkiye Gazetesi
Arama
SON DAKİKA YAZARLAR BİZİM SAYFA GÜNDEM POLİTİKA EKONOMİ DÜNYA SPOR YAŞAM RESMİ İLANLAR HABER JET İzle
Türkiye Gazetesi
Türkiye Gazetesi
E-Gazete Abonelik
Gündem
  • Politika
  • Eğitim
Ekonomi
  • Borsa
  • Altın
  • Döviz
  • Hisse Senedi
  • Kripto Para
  • Emlak
  • Otomobil
  • Turizm
Spor
  • Futbol
  • Puan Durumu
  • Fikstür
  • Şampiyonlar Ligi
  • Avrupa Ligi
  • Basketbol
Dünya
  • Orta Doğu
  • Avrupa
  • Amerika
  • Afrika
  • İsrail-Gazze
Yaşam
  • Sağlık
  • Hava Durumu
  • Yemek
  • Seyahat
  • Aktüel
Kültür-Sanat
  • Sinema
  • Arkeoloji
  • Kitap
  • Tarih
Bizim Sayfa
  • Namaz Vakitleri
  • Sesli Yayınlar
Yazarlar
  • Bugünün Yazarları
  • Tüm Yazarlar
Diğer Kategoriler
  • Magazin
  • Teknoloji
  • Resmî Ilanlar
  • Haberler
  • Video Galeri
  • Foto Haber
Kurumsal
  • Hakkımızda
  • İletişim
  • Künye
  • Gazete Aboneliği
  • Danışma Telefonları
  • Yasal
  • Reklam Ver
Uygulamalar Türkiye Gazetesi App Store Türkiye Gazetesi Google Play
Takip Edin Favori mecralarınızda haber
akışımıza ulaşın
X Facebook LinkedIn YouTube Instagram TikTok Next Sosyal
© 2025 İhlas Gazetecilik A.Ş.
Tüm Hakları Saklıdır.
Haber Verin Editör masamıza bilgi ve materyal
göndermek için tıklayın
Bildirin
Kaçırmayın Ücretsiz üye olun, gündemi
şekillendiren gelişmeleri önce siz duyun
  1. Haberler
  2. Gündem
  3. Mevlüt Uysal'dan Büyükçekmece'nin kayıp 25 yılına 25 dev proje
Gündem

Mevlüt Uysal'dan Büyükçekmece'nin kayıp 25 yılına 25 dev proje

Son Güncelleme: 24 Şubat, 2019 - 01:46
Whatsapp İkon Bağlantıyı Kopyala
Paylaş
Paylaş
Facebook Facebook X X WhatsApp WhatsApp LinkedIn LinkedIn Next Sosyal Next Sosyal Bağlantıyı Kopyala Bağlantıyı Kopyala
Mevlüt Uysal'dan Büyükçekmece'nin kayıp 25 yılına 25 dev proje
Fotoğraf BaşlığıMevlüt Uysal'dan Büyükçekmece'nin kayip 25 yilina 25 dev proje

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı ve AK Parti Büyükçekmece Belediye Başkan Adayı Mevlüt Uysal, “25 Kayıp Yıla 25 Dev Proje” temasıyla Büyükçekmece için vizyon projelerini görkemli bir törenle tanıttı.

Kaydet
a- | +A

Meclis Üyelerinin de tanıtıldığı törende konuşan Başkan Uysal, “1994 yılında Cumhurbaşkanımız ile başlayan değişim Büyükçekmece’ye uğramadı. Bu geçen 25 kayıp yılı telafi edeceğiz. MHP ile omuz omuza çalışarak 31 Mart’ta Büyükçekmecelilerden yetkiyi alıp hep beraber buranın kaderini değiştireceğiz’ diye konuştu.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı ve AK Parti Büyükçekmece Belediye Başkan Adayı Mevlüt Uysal uzun süredir aralıksız sahada sürdürdüğü yoğun seçim çalışmalarına TÜYAP’taki görkemli dev proje tanıtım gösterisiyle devam etti. Yaklaşık 5 bin kişinin katıldığı tanıtım töreninde Başkan Uysal, Büyükçekmece’nin çehresini değiştirecek “25 Dev Proje” tanıttı. Hatice Uysal Hanımefendi, AK Parti Büyükçekmece İlçe Başkanı Murat Çelik ve MHP Büyükçekmece İlçe Başkanı Erdem Aydın’ın da katıldığı görkemli tanıtım töreni “25 Kayıp Yıla 25 Dev Proje” temasıyla gerçekleştirildi.

Mevlüt Uysal'dan Büyükçekmece'nin kayıp 25 yılına 25 dev proje
Başlık ResmiMevlüt Uysal'dan Büyükçekmece'nin kayıp 25 yılına 25 dev proje

-CUMHUR İTTİFAKI İLE BELEDİYECİLİKTE YENİ BİR DÖNEM BAŞLAYACAK-
İmar ve altyapıdan ulaşıma, çevre, kültür ve spordan sosyal belediyeciliğe 25 dev projenin tanıtıldığı törende konuşan Başkan Uysal, 1994 yılında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı seçilmesiyle İstanbul’un çehresinin değiştiğini vurgulayarak, “2002 yılında AK Parti’yi iktidara taşıyan süreç yeni bir dönem başlattı. Yeni dönem ile birlikte artık emir alan değil oyun kuran bir Türkiye haline geldik. O sürecin devamında Cumhur ittifakı oluştu. Türkiye’ye Başkanlık Sistemi geldi. İnşallah 31 Mart’tan itibaren Cumhur İttifakı ile belediyecilikte yeni bir dönem başlayacak. Türkiye’nin değişimi devam edecek inşallah’ ifadelerini kullandı.

Uysal 1994 yılında başlayan değişimin Büyükçekmece’ye uğramadığının altını çizerek, “Bu geçen 25 kayıp yılı telafi edeceğiz. MHP ile AK Parti omuz omuza çalışarak 31 Mart’ta o yetkiyi alıp hep beraber buranın kaderini değiştireceğiz” dedi.

-İLK OLARAK İMAR SORUNUNU ÇÖZECEĞİZ-
Bütçe yetersizliği ve bunun devamında hizmet eksikliğinden dolayı belde belediyelerinin kapatılarak ilçe belediyesine bağlandığını hatırlatan Uysal şöyle devam etti: “O tarihten bu yana belde belediyelerine hiç hizmet gelmedi. Birinci projemiz imar sorununu çözmek olacak. İmar olmadan hiçbir şey olmaz. Alt yapıları yapmak için imar muhakkak olmak zorunda. Celaliye ve Kumburgaz’da 2009’dan bu yana hiçbir çalışma olmamış. O mahallelerden devlet hastanesine gidilmek istense yol yok, evler yenilenmeye kalkışılsa imar yok. Biz Büyükçekmece’nin plansız hiçbir yerini bırakmayacağız ve bu planları 5 yıl içinde bitireceğiz. Planlardan sonra alt yapı gelecek. Her bölgede alt yapı eksik. Bazı yerlerde hiçbir alt yapı yok. Asfalt, kaldırım, atıksu ve yağmur suyu hatlarıyla birlikte üst yapı çalışmaları tamamlanacak.”

-GÖL VE SAHİL TEMİZLENECEK-
Göl ve sahil düzenleme projesi ile birlikte hobi bahçeleri, peyzaj düzenlemeleri, yürüyüş ve bisiklet yolları yapacaklarını anlatan Başkan Uysal, “Marmara sahili düzenleme projesinde ise nostaljik tramvay, peyzaj düzenlemeleri, yürüyüş ve bisiklet yolları, balık çarşısı ve restaurant alanları yapılacak. İlçeye Millet Bahçeleri ve Millet Kıraathaneleri yapılacak. Albatros Tematik Parkı ve Bababurnu Tematik Parkı projeleriyle de göl ve sahil, yaşam alanlarına dönüştürülecek. O kadar güzel kıyımız var ama göl kenarında gezilemiyor. İnşallah bu göl kıyısı her zaman ailecek gidebilecek bir yer olacak.

Mevlüt Uysal'dan Büyükçekmece'nin kayıp 25 yılına 25 dev proje
Başlık ResmiMevlüt Uysal'dan Büyükçekmece'nin kayıp 25 yılına 25 dev proje

-BÜYÜKÇEKMECE’YE METRO VE METROBÜS GELECEK-
Büyükçekmece’nin en önemli sorunlarından birinin ulaşım olduğunu kaydeden Başkan Uysal, ulaşım problemini çözmeye dair, “Büyükçekmecelilerin beklentisi olan Metrobüs ve metro Büyükçekmece’nin merkezine kadar uzatılacak. 2019’da Metrobüs çalışmaları başlayacak. Yenikapı-Beylikdüzü Metro Hattı değiştirilerek Yenikapı – Büyükçekmece Metro Hattı olacak” ifadelerini kullandı.

-DAHA TEMİZ BİR BÜYÜKÇEKMECE-
Başkan Uysal dünyadaki benzerlerine göre çok daha iyi olan “Akıllı Yeraltı Çöp Toplama Sistemi”ni Büyükçekmece ile tanıştıracaklarını belirterek, “Daha rahat ve modern bir kent yaşamı için Akıllı Yeraltı Çöp Toplama Sistemi yapılacak. Dünyada bu sistem var ama onlardaki sistemde çöp konteynırı dolduğunda sinyal veriyor. Bizimkinde ise konteynırın doluluk seviyesi online olarak görülebilecek. Taşma yaparak kirlenen, kokan konteynırlar kalkacak, çöpler yeraltında toplanacak. Daha dolmadan sinyal verecek ve ekiplerimiz gidip o konteynırı boşaltacak. Kapalı pazaryerleri ile modern kurban kesim alanları ile Büyükçekmece daha modern bir görünüme kavuşacak” dedi.

-KÜLTÜR ŞEHRİ BÜYÜKÇEKMECE-
Kablosuz internet hizmetinin Büyükçekmece’nin tüm merkezi noktalarında kullanıma sunulacağını ifade eden Başkan Uysal, “Semt Parkları Projesiyle çocuk oyun grupları ve yeşil alanlara sahip parklar her mahalleye yapılacak. Spor parkları ile su sporları kompleksi hayata geçirilecek. Yeni kültür sanat merkezi yapacak, Mimarsinan Köprüsü ve Çevresi Rekreasyon Projesi kapsamında Zigetvar Seferi Açık Hava Sergisi düzenlenecek” dedi.

-HER MAHALLEYE SOSYAL AKTİVİTE MERKEZLERİ-
Yaşlı Yaşam Merkezleri ile Kadın Aktivite Merkezlerinin kurulacağını da belirten Başkan Uysal şöyle devam etti: “Yaşlılarımızın gidebileceği yerler Millet Bahçeleridir, mahalledeki kahvelerdir, ve camilerdir. Yaşlılarımızın sohbet edip çay içtiği yaşlı merkezlerimiz olacak. Gidip gelmeleri için evlerine servis koyulacak. Kış çıkmadan önce evlatlarına ‘köye gideyim’ demeyecek bu merkezlerde hoşça vakit geçirecekler. Kadın Aktivite Merkezleri, sohbetlerin yapılıp eğitim ve konferanslarını yapıldığı merkezler olacak. İnşallah her mahallemize yapılacak. Burada ürettiklerini satabilecekler. Gençlik Merkezlerimizi de her bölgemize yapacağız. Gençlerimizin bir araya geldiği ailesine ve ülkesine faydalı olduğu merkezler oluşturacağız. Sosyal Tesislerimiz kapalı alanlar olduğu gibi açık alanlar da olacak. Buralarda düğün de yapılacak.

Mevlüt Uysal'dan Büyükçekmece'nin kayıp 25 yılına 25 dev proje
Başlık ResmiMevlüt Uysal'dan Büyükçekmece'nin kayıp 25 yılına 25 dev proje

-KÜLTÜR VE SANATA TAM DESTEK-
‘Biz iyi olan her şeyin yanındayız’ diyen Uysal, “ 23 Nisan Balkan Ülkeleri Çocuk Festivali, Zafer Yürüyüşü, Uluslararası Su Sporları Festivali, Açık Hava Konserleri, Yetişkin - Çocuk Tiyatroları ve Yazlık Sinemalarla kültür ve sanat faaliyetlerine destek verilecek. Büyükçekmece kültürün merkezi olacak. Bahçelievler’den Taksim’e gidilir. Ama Büyükçekmece’den bir kültür etkinliğine gidebilmek için bir günümüz kaybolmayacak” ifadelerini kullandı.

-ÇİÇEK GİBİ BÜYÜKÇEKMECE-
Başkan Uysal, Kapalı Pazar yerlerinin yanında Organik Pazarların da açılacağını belirterek konuşmasına şöyle devam etti: “Biz meydanlarda tanzim satış merkezleri açtık. Büyükçekmece’de ürettiğiniz bir şey varsa organik pazar yerine bunları satacaksınız. Çiçek Gibi Büyükçekmece Projemiz ile de sitelerimizin bahçelerinde çiçek olsun istiyoruz. Organik tarımda çiçek üretip sitelere bedava vereceğiz. Eğitimini, bakımını öğretip her siteyi çiçek gibi yapacağız. Dikilen her güzel ağaç bütün Büyükçekmece’ye yarıyor.”

Başkan Uysal projelerini tanıttıktan sonra aday Meclis Üyelerini de tanıttı. Uysal, sahneye isim isim çağrılan Meclis Üyeleri ve AK Parti Büyükçekmece İlçe Başkanı Murat Çelik ile MHP Büyükçekmece İlçe Başkanı Erdem Aydın’la birlikte basın mensuplarına poz verdi.

“25 Kayıp Yıla 25 Dev Proje” temasıyla gerçekleştirilen görkemli tanıtım töreni Türk Halk Müziğinin önemli ismi Esat Kabaklı’nın konseriyle sona erdi.

Whatsapp İkon Facebook İkon Bağlantıyı Kopyala
Paylaş
Paylaş
Facebook Facebook X X WhatsApp WhatsApp LinkedIn LinkedIn Next Sosyal Next Sosyal Bağlantıyı Kopyala Bağlantıyı Kopyala
Yayın Tarihi | 24 Şubat, 2019 - 01:46
Haberle İlgili Daha Fazlası
Gündem
Bizi Takip Edin Bizi Takip Edin
X ikonu Facebook ikonu LinkedIn ikonu Next Sosyal Google Haberler ikonu
YORUMLAR
Yorum   0 yorum
ÇOK OKUNANLAR
  • 1
    Liverpool, Salah'ın yerine Türk yıldızı istiyor: 100 milyon avroyu gözden çıkardılar
    Liverpool, Salah'ın yerine Türk yıldızı istiyor: 1...
    Kaydet
  • 2
    Ankara kulislerinde emekli zammı! Masada yepyeni bir rakam var
    Ankara kulislerinde emekli zammı! Masada yepyeni b...
    Kaydet
  • 3
    İstanbul'da okullar tatil mi son dakika? 31 Aralık Çarşamba İstanbul Valiliği açıklaması takip ediliyor!
    İstanbul'da okullar tatil mi son dakika?
    Kaydet
  • 4
    Yurt dışı telefonlar ne zaman açılacak? 2026 IMEI kayıt sıfırlanma tarihi ve ücreti
    Yurt dışı telefonlar ne zaman açılacak?
    Kaydet
  • 5
    Kar tatili uzadı! İşte kar tatili olan iller ve valilik açıklamaları
    2 Ocak Cuma okullar tatil mi, yarın hangi illerde ...
    Kaydet
YAZARLAR
  • İsmail Kapan
    İsmail Kapan 2026 yılından ne bekliyoruz?..
    Kaydet
  • Nur Tuğba Aktay
    Nur Tuğba Aktay 2026'ya girerken: Dağılmadan yürümek...
    Kaydet
  • Sevil Nuriyeva
    Sevil Nuriyeva Herkes “patron” olmak isterse?!
    Kaydet
  • Salih Uyan
    Salih Uyan 2025 yılında ne öğrendim?
    Kaydet
  • Kemal Belgin
    Kemal Belgin Beşiktaş ayıp ediyor
    Kaydet
Bize Haber Verin

Editör masasıyla bilgi ve materyal paylaşmak için tıklayın

GÖZDEN KAÇMASIN
  • Jackie Chan'den Gazze duyarlılığı!
    Jackie Chan'den Gazze duyarlılığı!
    Kaydet
  • Putin'in 5.5 milyar TL'lik malikanesi açığa çıktı: Ev değil adeta bir şehir!
    Putin'in 5.5 milyar TL'lik malikanesi açığa çıktı: Ev değil adeta bir şehir!
    Kaydet
  • Milyonlarca arı, kovana dönemeden öldü!
    Milyonlarca arı, kovana dönemeden öldü!
    Kaydet
  • 600 kiloyla Guinness rekoru kırmıştı: Dünyanın en kilolu insanı hayatını kaybetti
    600 kiloyla Guinness rekoru kırmıştı: Dünyanın en kilolu insanı hayatını kaybetti
    Kaydet
  • The Simpsons 2025'i yıllar önceden bildi: Korkutucu tahminler tek tek gerçekleşti!
    The Simpsons 2025'i yıllar önceden bildi: Korkutucu tahminler tek tek gerçekleşti!
    Kaydet
ÖNE ÇIKANLAR
BAHÇELİEVLER BELEDİYE BAŞKANLIĞI
DUYURU, MEDYA TAKİP VE BASKI HİZMETİ
Kaydet
Kar ne zaman gidecek? Meteoroloji ve uzmanlardan peş peşe açıklamalar!
Kar ne zaman gidecek?
Kaydet
Veliaht ve Halef neden yok? Yeni bölüm tarihleri yayın akışında belli oldu
Veliaht ve Halef neden yok?
Kaydet
SONRAKİ HABER
Türkiye Gazetesi
Google Haberler E-GAZETE ABONE OL GİRİŞ
Gündem
  • Politika
  • Eğitim
Ekonomi
  • Borsa
  • Altın
  • Döviz
  • Hisse Senedi
  • Kripto Para
  • Emlak
  • Otomobil
  • Turizm
Spor
  • Futbol
  • Puan Durumu
  • Fikstür
  • Şampiyonlar Ligi
  • Avrupa Ligi
  • Basketbol
Dünya
  • Orta Doğu
  • Avrupa
  • Amerika
  • Afrika
  • İsrail-Gazze
Yaşam
  • Sağlık
  • Hava Durumu
  • Yemek
  • Seyahat
  • Aktüel
Kültür-Sanat
  • Sinema
  • Arkeoloji
  • Kitap
  • Tarih
Bizim Sayfa
  • Namaz Vakitleri
  • Sesli Yayınlar
Yazarlar
  • Bugünün Yazarları
  • Tüm Yazarlar
Diğer Kategoriler
  • Magazin
  • Teknoloji
  • Resmî Ilanlar
  • Haberler
  • Video Galeri
  • Foto Haber
Kurumsal
  • Hakkımızda
  • İletişim
  • Künye
  • Gazete Aboneliği
  • Danışma Telefonları
  • Yasal
  • Reklam Ver
Uygulamalar Türkiye Gazetesi App Store Türkiye Gazetesi Google Play
Takip Edin Favori mecralarınızda haber
akışımıza ulaşın
X Facebook LinkedIn YouTube Instagram TikTok Next Sosyal
Haber Verin Editör masamıza bilgi ve materyal
göndermek için tıklayın
Let me Know
Kaçırmayın Ücretsiz üye olun, gündemi
şekillendiren gelişmeleri önce siz duyun
© 2025 İhlas Medya Grubu. Tüm Hakları Saklıdır
Son Dakika Site Haritası RSS KVKK Aydınlatma Metni Gizlilik Politikası Çerez Politikası