Türkiye Gazetesi E-Gazete Gazete Aboneliği
Türkiye Gazetesi
Arama
SON DAKİKA YAZARLAR BİZİM SAYFA GÜNDEM POLİTİKA EKONOMİ DÜNYA SPOR YAŞAM RESMİ İLANLAR HABER JET İzle
Türkiye Gazetesi
Türkiye Gazetesi
E-Gazete Abonelik
Gündem
  • Politika
  • Eğitim
Ekonomi
  • Borsa
  • Altın
  • Döviz
  • Hisse Senedi
  • Kripto Para
  • Emlak
  • T-Otomobil
  • Turizm
Spor
  • Futbol
  • Puan Durumu
  • Fikstür
  • Şampiyonlar Ligi
  • Avrupa Ligi
  • Basketbol
Dünya
  • Orta Doğu
  • Avrupa
  • Amerika
  • Afrika
  • İsrail-Gazze
Yaşam
  • Sağlık
  • Hava Durumu
  • Yemek
  • Seyahat
  • Aktüel
Kültür-Sanat
  • Sinema
  • Arkeoloji
  • Kitap
  • Tarih
Bizim Sayfa
  • Namaz Vakitleri
  • Sesli Yayınlar
Yazarlar
  • Bugünün Yazarları
  • Tüm Yazarlar
Diğer Kategoriler
  • Magazin
  • Teknoloji
  • Resmî Ilanlar
  • Haberler
  • Foto Haber
  • Video Galeri
Kurumsal
  • Hakkımızda
  • İletişim
  • Künye
  • Gazete Aboneliği
  • Danışma Telefonları
  • Yasal
  • Reklam Ver
Uygulamalar Türkiye Gazetesi App Store Türkiye Gazetesi Google Play
Takip Edin Favori mecralarınızda haber
akışımıza ulaşın
X Facebook LinkedIn YouTube Instagram TikTok NSosyal
© 2025 İhlas Gazetecilik A.Ş.
Tüm Hakları Saklıdır.
Haber Verin Editör masamıza bilgi ve materyal
göndermek için tıklayın
Bildirin
Kaçırmayın Ücretsiz üye olun, gündemi
şekillendiren gelişmeleri önce siz duyun
  1. Haberler
  2. Gündem
  3. Nihat Zeybekci: Bölmemek, parçalamamak lazım
Gündem

Nihat Zeybekci: Bölmemek, parçalamamak lazım

Son Güncelleme: 13 Ocak, 2019 - 12:08
Whatsapp İkon Bağlantıyı Kopyala
Paylaş
Paylaş
Facebook Facebook X X WhatsApp WhatsApp LinkedIn LinkedIn NSosyal NSosyal Bağlantıyı Kopyala Bağlantıyı Kopyala
Nihat Zeybekci: Bölmemek, parçalamamak lazım
Fotoğraf Başlığı Nihat Zeybekci: Bölmemek, parçalamamak lazim

AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Nihat Zeybekci, İzmirli'de yaşam tarzıyla ilgili kaygının olmadığını ifade ederek, "Eğer varsa bir endişe, bunu kesinlikle dikkatle dinlemek lazım. Yaşam tarzına karışmak kimsenin haddine değil. Şu parti, bu parti diye insanları yargılamamak lazım. Bölmemek, parçalamamak lazım" dedi.

Kaydet
a- | +A

AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Nihat Zeybekci, katıldığı bir televizyon programında soruları yanıtladı. İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adaylığı sürecini anlatan Nihat Zeybekci, "Cumhurbaşkanımız teklifte bulundu. Olacağına inanmasaydım, İzmir'in bize heyecanı olmasaydı, olmazdı. Bu heyecan bizi teşvik etti. Tüm kalbimle, samimiyetiyle İzmir'in ‘millete hizmetkar olan belediyecilik anlayışı’na hazır olduğuna inandığım için kabul ettim. İzmir bizim için hiçbir şekilde zor değil. Geçmişe baktığımızda Demokrat Parti ve Serbest Cumhuriyet Fıkrası bu potansiyeli görüyorum. Onun için 'Zor eyvah, asla' demedik. 'Oh çok iyi' dedik" diye konuştu.
Seçimler için oy oranı ve hedefi söylemeyeceklerini belirten Zeybekci, "Demokraside şehir kazanır. Onun için şu oranı koyup da onun dışındakileri başarısızlık veya başarı olarak algılamamak lazım. Biz hizmet sevdamızı anlatacağız. İzmir'in onayına sunacağız. İzmir ne derse, bunun üzerine asla başka bir anlam yüklemeyiz. Üzerimize düşeni yapacağız. İzmir buna kesinlikle olumlu cevap verecektir. Milletin iradesine ipotek koymak gibi bir niyette değiliz" dedi.

'ÖNCEKİ OYUN ÜZERİNE ÇIKARIZ'

Önceki seçimlerde alınan oy oranının başarı olduğuna değinen Zeybekci, "2014’te İzmir’den aday olan son Başbakanımız Binali Yıldırım’ın insanları ne kadar içten ve candan dinlediğini herkes iyi biliyor. İzmir'e yaptığı hizmeti de herkes çok iyi biliyor. Aldığı oy kesinlikle başarıdır. Biz bunun üzerine mutlaka çıkacağız. İzmir'den aldığımız refleks de bu zaten. Sokak sokak, insan insan dolaşarak bir seçim kampanyasına başladık. Konu AK Parti, CHP, MHP, HDP meselesi değil. Şu anda İzmir'i dinliyoruz. Anket çalışmaları yapıyoruz" diyerek İzmirli’nin sıcak yaklaşımını anlattı.

'İÇKİ RUHSATI SINIRLAMASI YOK'

İzmir’de bazı kişilerin içki tartışması oluşturduğunu öne süren Nihat Zeybekci, şunları söyledi: İçkili yerlerle ilgili hiçbir yerde sınırlama yoktur. Türkiye bunları tartışmamalı artık. İzmir'in sorunları başka. Bunları kalkıp da İzmir'in önüne koyarsanız vallahi haksızlık yaparsınız. İzmir'in altyapı, katı atık, ulaşım, içme suyu, kanalizasyonla ilgili altyapı yoksunluklarını bir kenara bırakıp da İzmir'i buna tahvil ederseniz, bu bir haksızlıktır. Bir İzmirli'nin yaşam standardı kaygısı varsa onu dinleriz. Ne şekilde yaşarsa yaşasın, nasıl giyinirse giyinsin. Allah'a çok şükür bunların yaşandığı bir Türkiye var. Bunlar o kadar gereksiz tartışmalar ki. Kurtuluş Savaşı'nda bazı softalar şunu tartışıyormuş, ‘güneşin ısıttığı suyla abdest alınır mı, alınmaz mı’. Bu da aynısı. İzmir'i ciddiye almak lazım, eğer insanlar 'Biz şundan dolayı endişe ediyoruz' diyorsa, anlatmak, bu endişeyi gidermek lazım. Yaşam tarzıyla ilgili kaygı yok. Eğer varsa bir endişe bunu kesinlikle dikkatle dinlemek lazım. Herkesin özel hayatı vardır. İnsanların hayatına karışmak, kimsenin haddine değil. Şu parti, bu parti diye insanları yargılamamak lazım. Hiçbir spor faaliyetini ideolojik yapıya yamayamazsınız. İnsanları bölmemek, parçalamamak lazım. O zaman öyle bir yanlış yere gidersiniz ki, CHP'li kardeşlerime sanki dini, milli vecibelerini yerine getirmeyen, hassasiyetleri olmayan insanlar haline getirirsiniz. Bu da son derece yanlış olur.

SAĞLIK, TURİZM, BİLİM, LOJİSTİK MERKEZİ

Projeleri en kısa sürede detaylarıyla açıklayacaklarını ifade eden Zeybekci, bazılarının ana başlıklarını aktardı. Kentin ilk başta altyapı, ulaşım ve trafik sorununu ele alacaklarını dile getiren Nihat Zeybekci, "İzmir turizm, sağlık turizmi, eğitim, bilim, lojistik merkezi olsun. Kültür, müzeler merkezi olsun. İzmir geriatri merkezi olsun. Tarımsal ihracatla ilgili, teknolojilerle ilgili, hayvancılık teknolojileriyle ilgili merkez olsun. Finansman, bankacılıkla ilgili, patenti ile bilgisi ile her şeyiyle imkanların sağlandığı bir merkez olsun" dedi.

Zeybekci, İzmir'in elektronik ticarette dünyada belirli merkezlerden biri olacağının da altını çizerek, "Türkiye'nin en avantajlı şehri İzmir'dir. Çanakkale Köprüsü yapılıyor. İstanbul-İzmir hızlı treni, Ankara-İzmir hızlı treni ve otoyolu geliyor. Ankara-İzmir bağlantısının Kars-Ardahan ve Çin Seddi'ne kadar gideceğini unutmayın" diye konuştu.

'KENTSEL DÖNÜŞÜMDE 1 KURUŞ MAĞDUR ETMEYECEĞİZ'

Kentsel dönüşümle ilgili projelerini açıklayan Zeybekci sözlerini şöyle sürdürdü: İzmir'de kentsel dönüşüm yapılamıyorsa herkesin dönüp kendine bakması lazım. Bazı yerlerde plansız, Hazine arazileri üzerine veya imarsız yapılaşmalar var. Ama vatandaşı zerre miktarı tedirgin etmemek lazım. Vatandaş 'yerimde dönüştür beni, benim çevrem var' diyor. O kadar net. Vatandaşla uzlaşacağız, onları oturdukları yerde 1 kuruş bile mağdur etmeden, razı olacakları projeyi yapacağız. İzmir'de suyun geçtiği, hafızasının olduğu yerlerde imarla ilgili hassas olmamız lazım. İzmir'de yapı yoğunluğunu asla arttırmayacağız. Konu kat meselesi değil. Bu çok net bir sözdür. İzmir'in çevresini mutlaka İzmir'in hoşuna gidecek kentsel yapılaşmalarla donatacağız. Ege kültüründe yüksek yapı yoktur, pek de yakışmaz.

'GENÇLERE İŞ AÇILACAK'

İzmir'e büyük bir göç olduğunu belirten Zeybekci sözlerini şöyle tamamladı: İzmir’in birçok ilçesi var ki dünyada örnek gösterilen yerler. Oralarda ortalama ömrün ne kadar uzun olduğunu bütün istatistikler kabul ediyor. Buraya gelenlerin büyük çoğunluğu emeklilikten sonra gelenler. Artık çalışma şekilleri değişiyor. Ev ofislerde çalışmak gibi özellikler ortaya çıkıyor. Dün akşam çok değerli bir hanımefendiyle konuştum. İki oğlunun İzmir'de iş bulamadığını, mecburen İstanbul'a gitmelerinden dert yandı. Biz gençlerimizi İzmir'de istihdam edemeyeceksek bu istatistiklerin hiçbir anlamı yok. Onlara iş kapısı açacak projelerimiz var.

Editör : SİNEM GÖNEN
Whatsapp İkon Facebook İkon Bağlantıyı Kopyala
Paylaş
Paylaş
Facebook Facebook X X WhatsApp WhatsApp LinkedIn LinkedIn NSosyal NSosyal Bağlantıyı Kopyala Bağlantıyı Kopyala
Yayın Tarihi | 13 Ocak, 2019 - 12:08
Haberle İlgili Daha Fazlası
Gündem
Bizi Takip Edin Bizi Takip Edin
X ikonu Facebook ikonu LinkedIn ikonu NSosyal Google Haberler ikonu
YORUMLAR
Yorum   0 yorum
ÇOK OKUNANLAR
  • 1
    Survivor'da Seren Ay'ın nişanlısı merak konusu oldu... Sadai Farzaliyev kimdir?
    Sadai Farzaliyev kimdir?
    Kaydet
  • 2
    Yeni düzenleme Meclis'ten geçti! İşte Türkiye'de ÖTV'siz alınabilecek araçlar
    Yeni düzenleme Meclis'ten geçti! İşte Türkiye'de Ö...
    Kaydet
  • 3
    Altın ve gümüşte rüzgar tersine döndü! İslam Memiş'ten yatırımcılara uyarı: Bu 2 haftaya dikkat!
    İslam Memiş'ten kritik uyarı: Altın ve gümüşte rüz...
    Kaydet
  • 4
    Yeraltı dizisi Pınar öldü mü, diziden mi ayrıldı? Ekin Aksoy oynuyordu
    Yeraltı dizisi Pınar ölüyor mu?
    Kaydet
  • 5
    Ver parayı kap kadroyu! Adrese teslim ilanlara yeni boyut: Şartlar kişiye göre satın alınıyor
    'Adrese teslim' ilanlardaki sahtekârlık boyut atl...
    Kaydet
YAZARLAR
  • İsmail Kapan
    İsmail Kapan “NATO kâğıttan kaplan, çekilmeyi düşünüyoruz…”
    Kaydet
  • Yücel Koç
    Yücel Koç Türkiye’nin NATO imtihanı
    Kaydet
  • Sevil Nuriyeva
    Sevil Nuriyeva Güçlü olmak haklı olmak mıdır? Yeni küresel sınav...
    Kaydet
  • Nur Tuğba Aktay
    Nur Tuğba Aktay Trump'ın zafer illüzyonu!
    Kaydet
  • İsa Karakaş
    İsa Karakaş Uşak'taki skandal, bir milat olsun: Bankamatik personel foseptiğine neşter!
    Kaydet
Bize Haber Verin

Editör masasıyla bilgi ve materyal paylaşmak için tıklayın

GÖZDEN KAÇMASIN
  • Konutta yüzde 74 indirim! Depremzedeye müjde
    Konutta yüzde 74 indirim! Depremzedeye müjde
    Kaydet
  • Akdeniz'de deprem! Antalya'da da  hissedildi
    Akdeniz'de deprem! Antalya'da da hissedildi
    Kaydet
  • Bahar sıcakları için tarih netleşti! Termometreler 20 dereceyi görecek
    Bahar sıcakları için tarih netleşti! Termometreler 20 dereceyi görecek
    Kaydet
  • Afyonkarahisar'da seyyar satıcının 100 bin liralık ürününü çalan hırsızlar kamerada
    Afyonkarahisar'da seyyar satıcının 100 bin liralık ürününü çalan hırsızlar kamerada
    Kaydet
  • Japon yarışmacının selamı herkesi şaşırttı!
    Japon yarışmacının selamı herkesi şaşırttı!
    Kaydet
ÖNE ÇIKANLAR
İBB davasında ara karar! 18 kişi tahliye edildi, işte o isimler
İBB davasında ara karar! 18 kişi tahliye oldu
Kaydet
CHP’ye ‘ibadet’ tepkisi! “Kadıköy’e cami istiyoruz” eylemi
CHP’ye ‘ibadet’ tepkisi!
Kaydet
SULTANGAZİ BELEDİYE BAŞKANLIĞI TARAFINDAN SATIŞI YAPILACAK NATAMAM TAŞINMAZ MALLARIN SATIŞ İLANI
SULTANGAZİ BELEDİYE BŞK.
Kaydet
SONRAKİ HABER
Türkiye Gazetesi
Google Haberler E-GAZETE ABONE OL GİRİŞ
Gündem
  • Politika
  • Eğitim
Ekonomi
  • Borsa
  • Altın
  • Döviz
  • Hisse Senedi
  • Kripto Para
  • Emlak
  • T-Otomobil
  • Turizm
Spor
  • Futbol
  • Puan Durumu
  • Fikstür
  • Şampiyonlar Ligi
  • Avrupa Ligi
  • Basketbol
Dünya
  • Orta Doğu
  • Avrupa
  • Amerika
  • Afrika
  • İsrail-Gazze
Yaşam
  • Sağlık
  • Hava Durumu
  • Yemek
  • Seyahat
  • Aktüel
Kültür-Sanat
  • Sinema
  • Arkeoloji
  • Kitap
  • Tarih
Bizim Sayfa
  • Namaz Vakitleri
  • Sesli Yayınlar
Yazarlar
  • Bugünün Yazarları
  • Tüm Yazarlar
Diğer Kategoriler
  • Magazin
  • Teknoloji
  • Resmî Ilanlar
  • Haberler
  • Foto Haber
  • Video Galeri
Kurumsal
  • Hakkımızda
  • İletişim
  • Künye
  • Gazete Aboneliği
  • Danışma Telefonları
  • Yasal
  • Reklam Ver
Uygulamalar Türkiye Gazetesi App Store Türkiye Gazetesi Google Play
Takip Edin Favori mecralarınızda haber
akışımıza ulaşın
X Facebook LinkedIn YouTube Instagram TikTok NSosyal
Haber Verin Editör masamıza bilgi ve materyal
göndermek için tıklayın
Let me Know
Kaçırmayın Ücretsiz üye olun, gündemi
şekillendiren gelişmeleri önce siz duyun
© 2025 İhlas Medya Grubu. Tüm Hakları Saklıdır
Son Dakika Site Haritası RSS KVKK Aydınlatma Metni Gizlilik Politikası Çerez Politikası