Profesör, LGBT gerçeklerini Meclis'te anlattı: Durum vahim!

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Profesör, LGBT gerçeklerini Meclis'te anlattı: Durum vahim!

Gündem Haberleri

Anayasa Komisyonuna katılan uzmanlar, Türk aile yapısının neden korunması gerektiğini anlattı, tırmanan sapkınlığa dikkat çekti. Prof. Dr. Zeki Bayraktar, “Türkiye’de eş cinsellik oranı yüzde 4 civarında. Bu durum gençlerde hızla yayılıyor. LGBT konusunda tedbir alınmazsa bir patlamayla karşı karşıya kalabiliriz” dedi.

Aile kurumunun güçlendirilmesi ve LGBT gibi sapkın yönelimlerin engellenmesini öngören anayasa değişikliği TBMM Anayasa Komisyonunda görüşüldü. Komisyonda milletvekillerine sunum yapan ürolog Prof. Dr. Zeki Bayraktar, çok önemli uyarılarda bulundu. Bayraktar, Türkiye’de eş cinsellik oranının yüzde 4 olarak raporlandığını söyledi.

"ÖNÜMÜZDEKİ YILLARDA PATLAMA OLABİLİR"

“Bir dip dalga bekliyoruz ve henüz bunun kamuoyu tarafından algılanabildiğini düşünmüyoruz” diyen Zeki Bayraktar “Son beş yıldır daha önce görmediğimiz yeni bir durumla karşı karşıyayız. Sizi ürkütebilir ama âdeta bu konuda bir salgın var. Özellikle ergenlerde LGBT’ye ilgi yüksek. Eskiden bunların yüzde 98’i geçiciydi ancak günümüze özgü şartlar, internet ve sosyal medya etkileşimleri kalıcı hâle getiriyor. Teknik terimle ‘Ergenlerde cinsiyet hoşnutsuzluğu’ gibi bir durum mevcut. Bu yeni bir klinik tablo. Eğer biz bu süreci doğru yönetemezsek, ne yazık ki önümüzdeki yıllarda LGBT konusunda bir patlama olabilir” şeklinde konuştu.

Bu durumun çoğunlukla erken çocukluk döneminde hatalı ebeveyn davranışları sebebiyle yaşandığını aktaran Prof. Dr. Bayraktar “Şöyle bir gerçek var, bu yönelim bireyin hayat süresini ortalama 25 yıl kısaltabiliyor. Çünkü, başta AIDS olmak üzere hastalık bulaşma riski çok fazla. Bu kişilerde kanser de çok fazla görülüyor. Ayrıca psikolojik problemler yaşadıkları için madde bağımlılığı, anksiyete, depresyon, intihara eğilim gibi ruhsal hastalıklara da daha fazla rastlanıyor. Kimse, çocuğunun böyle bir durumla karşılaşmasını istemez. Devlet, vatandaşının beden ve ruh sağlığını korumakla görevli. Bu yüzden gerekli tedbirler alınmalı. Bütün aileler bu konuda bilinçlendirilmeli” ifadelerini kullandı.

HOLLANDA ZİRVEDE

Hollanda yüzde 15 ile dünyada en yüksek eşcinsellik oranına sahip ülke konumunda. Almanya’da bu oran yüzde 7,4, İngiltere’de yüzde 1,5. Avrupa ortalaması ise yüzde 5,9. ABD’de yaklaşık 18 milyon kendisini LGBT üyesi olarak görüyor. Bu da ülke nüfusunun yüzde 5,6’sı yapıyor. HABER MERKEZİ

Bu video da ilginizi çekebilir...

Düzenleyen:  - Gündem
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...