Sapanca Gölü'nden aylar sonra sevindiren haber geldi! 4 santimetre fark etti

Kaynak: İhlas Haber Ajansı
- Güncelleme:
Sapanca Gölü'nden aylar sonra sevindiren haber geldi! 4 santimetre fark etti
Sapanca Gölü, Kuraklık, Su Seviyesi, Yağmur, SASKİ, Sakarya, Haber
Gündem Haberleri  / İhlas Haber Ajansı

Son 65 yılın en kurak yaz mevsimi nedeniyle her geçen gün su kaybeden Sapanca Gölü'nden sevindiren haber geldi. Cumartesi sabah saatlerinden itibaren etkili olan yağmur ile birlikte Sapanca Gölü'nün su seviyesinin 4 santimetre yükseldiği belirtildi.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (SASKİ), kuraklıkla mücadele eden Sapanca Gölü için sevindirici gelişmeyi duyurdu.

Sapanca Gölü'nden aylar sonra sevindiren haber geldi! 4 santimetre fark etti - 1. Resim

SON YÜKSELİŞ NİSAN AYINDAYDI

Tarihinin en düşük seviyelerine yaklaşan Sapanca Gölü, cumartesi sabah saatlerinden itibaren etkili olan sağanak yağışın ardından 4 santimetrelik artış yaşadı ve 29.43 metreye yükseldi. Son yükselişini nisan ayında yaşayan ve kurak geçen yaz ayı ile birlikte sürekli su kaybeden göl için 2 milyon metreküplük su artışı umut oldu.


Sapanca Gölü'nden aylar sonra sevindiren haber geldi! 4 santimetre fark etti - 2. Resim

Altyapı hatlarının yağmur sularını sorunsuz şekilde iletebilmesi için gece boyunca teyakkuzda olan ekipler, sabahın ilk saatlerinde şehrin muhtelif noktalarında müdahalelerini gerçekleştirdi. Kısa sürede etkili olan yağış ile birlikte Erenler’de metrekareye 50 kilogram yağış düşerken, bu rakam Adapazarı için 40, Sapanca için ise 38 kilogram olarak ölçüldü.


Sapanca Gölü'nden aylar sonra sevindiren haber geldi! 4 santimetre fark etti - 3. Resim

YAĞIŞ, KURUYAN DERE YATAKLARINA DA CAN OLDU

SASKİ tarafından yapılan açıklamada ise şu ifadeler yer aldı:

"Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün yaptığı uyarıları dikkate alarak tüm ekiplerimizle birlikte sahada yer aldık. Yağmur sularını kaynaklarımıza sorunsuz şekilde ulaştırdık. Sapanca Gölü için aylar sonra gelen sevindirici gelişme ise kuraklık tehlikesi karşısında umudumuzu artırdı. Yağışların azlığından dolayı kuruyan bazı dere yatakları ise yeniden Sapanca Gölü’ne su ulaştırmaya başladı. Gölün geleceği için tasarruf tedbirlerini elden bırakmamamız gerek"


Kaynak: İhlas Haber Ajansı

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...