Son dakika: 4 ilde 'Eren Abluka Sonbahar-Kış-8 operasyonu' başlatıldı

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Son dakika: 4 ilde 'Eren Abluka Sonbahar-Kış-8 operasyonu' başlatıldı

GÜNDEM Haberleri

Son dakika haberine göre; İçişleri Bakanlığı tarafından Hatay, Osmaniye, Gaziantep ve Kilis illerinde 1216 personelin katılımıyla 'Eren Abluka Sonbahar-Kış-8 Şehit Jandarma Astsubay Kıdemli Başçavuş Ferhat Gedik operasyonu' başlatıldı.

Terörün kökünü kazımak ve PKK'yı ülke gündeminden çıkarmak için düzenlenen operasyonlara bir yenisi daha eklendi. İçişleri Bakanlığı, Amanoslar bölgesinde 1216 personelin katılımıyla 'Eren Abluka Sonbahar-Kış-8 Şehit Jandarma Astsubay Kıdemli Başçavuş Ferhat Gedik operasyonu'nun başlatıldığını duyurdu.

Bakanlıktan yapılan açıklamada operasyonun Hatay, Osmaniye, Gaziantep ve Kilis'te başlatıldığı belirtilirken, Jandarma Komando, Jandarma Özel Harekat (JÖH), Polis Özel Harekat (PÖH) ile Güvenlik Korucu timlerinden oluşan 1216 personel ile 107 operasyonel timin görev aldığı duyuruldu.

Son dakika: 4 ilde 'Eren Abluka Sonbahar-Kış-8 operasyonu' başlatıldı

MİT DESTEKLİ ARAZİ TARAMASI GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Operasyonun ilk iki gününde, Amanoslar bölgesinde Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) Bölge Başkanlığının istihbarat desteğiyle arazi taraması gerçekleştirildi. 11 farklı noktadaki sığınak, barınak ve depolarda birçok silah, mühimmat ve yaşam malzemesi ele geçirildi. Ele geçirilen malzemeler şöyle:

"3 AK-47 piyade tüfeği, 1 Zagros keskin nişancı tüfeği, 1 Glock tabanca, 1 otomatik av tüfeği, 6 el bombası, 5 roket mühimmatı, farklı çap ve ebatta 926 fişek, 23 şarjör, 14 el yapımı patlayıcı (EYP) anahtarı, 2 EYP ateşleyicisi, 2 Toll serisi EYP alıcı düzenek, 6 EYP devre kartı, 3 EYP ateşleme kumandası, 5 el telsizi, 2 dürbün, 2 EYP yapımında kullanılan elektronik devre kartı, 3 telsiz, 5 akü, 2 tüp, 1 güneş paneli, çeşitli ebatlarda 180 pil, 20 el feneri, 2 fotoğraf makinesi, muhtelif miktarda yaşam, sağlık, giyim, inşaat ve kırtasiye malzemeleri."

Son dakika: 4 ilde 'Eren Abluka Sonbahar-Kış-8 operasyonu' başlatıldı

SIĞINAK VE BARINAKLAR İMHA EDİLDİ

Ele geçirilen malzemeler ile depo, sığınak ve barınakların imha edilerek kullanılamaz hale getirildiği belirtilen açıklamada, yurt içinde terörün tamamen ortadan kaldırılmasına yönelik yürütülen Eren Abluka Sonbahar-Kış operasyonlarının, halkın desteğiyle inançlı ve kararlı şekilde başarıyla sürdüğü kaydedildi.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...