Son Dakika... Bolu Dağı Tüneli'nde 4 araç birbirine girdi: 1 ölü

Düzenleyen:
- Güncelleme:

GÜNDEM Haberleri

Bolu Dağı Tüneli'nde 4 aracın karıştığı zincirleme kazada otomobil sürücüsü hayatını kaybetti, 6 kişi de yaralandı. Bolu Valisi Erkan Kılıç, "Bir vatandaşımızı kaybettik, Allah rahmet eylesin. 6 kişi de hafif yaralandı. Yolumuzu hızlı şekilde trafiği açmaya çalışıyoruz. Tüm ekiplerimiz burada. Yolda karla alakalı herhangi bir buzlanma, kayma gibi durumun söz konusu olmadığını düşünüyoruz" dedi. Kaza sonrası kapanan İstanbul istikameti trafiğe açıldı.

Kaza, TEM Otoyolu Bolu Dağı geçişi tünel içinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, tünel içinde tır, otomobil, yolcu otobüsü ve kar küreme aracı zincirleme kazaya karıştı. Kaza, saat 13.00 sıralarında TEM Otoyolu İstanbul istikameti Bolu Dağı geçişi tünel içinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, sol şeritte seyir halinde olan 34 LA 4227 plakalı otomobil, sürücüsünün kontrolünden çıkarak önce bankete, ardından 34 EKY 39 plakalı tırın tekerine çarptı. Çarpmanın etkisiyle otomobil ters döndü. Kazayı gören Karayolları personelleri, kar küreme aracından inerek sürücüye yardım etmek istedi. Bu sırada 81 EL 481 plakalı yolcu otobüsü de kazayı fark edemeyerek, ters dönen otomobile çarptı. Otobüsün de çarpmasıyla savrulan otomobil, park halindeki kar küreme aracına arkadan çarptı. Feci kazada otomobil sürücüsü olay yerinde hayatını kaybetti, 1 Karayolları personeli ve otobüsteki 5 yolcu yaralandı.

Son Dakika... Bolu Dağı Tüneli'nde 4 araç birbirine girdi: 1 ölü
Ekiplerin olay yerindeki müdahaleleri sürüyor.

İSTANBUL YÖNÜ TRAFİĞE KAPATILDI

İlk belirlemelere göre, kazada 6 kişinin yaralandığı öğrenildi. 

VALİ KILIÇ'TAN İLK AÇIKLAMA

Bolu Valisi Erkan Kılıç, olay yerine gelerek, ekiplerden bilgi aldı. Basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Vali Kılıç, "Otomobilin tünelin sağ tarafındaki bankete çarpması neticesinde bir kaza meydana geldi. Bu esnada Karayollarının küreme aracı yardım etmek için duruyor. O esnada arkadan gelen otobüs, bu kaza yapan otomobile çarpıyor. Kazaya 3-4 araç karıştı. Bir vatandaşımızı kaybettik, Allah rahmet eylesin. 6 kişi de hafif yaralandı" dedi.

İstanbul istikametinin trafiğe kapandığını söyleyen Kılıç, "Yolumuzu hızlı şekilde trafiğe açmaya çalışıyoruz. Tüm ekiplerimiz burada. Yolda herhangi bir karla alakalı buzlanma, kayma gibi durumun söz konusu olmadığını düşünüyoruz. Vefat eden vatandaşımıza Allah'tan rahmet, yakınlarına sabırlar, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Kısa süreli trafiği durdurduk. Alternatif güzergahlardan trafik veriliyor" diye konuştu.

Son Dakika... Bolu Dağı Tüneli'nde 4 araç birbirine girdi: 1 ölü
Savrulan otomobil, park halindeki kar küreme aracına arkadan çarptı

KAPANAN YOL AÇILDI

Kaza sebebiyle otoyolun İstanbul istikameti ulaşıma kapanırken, yolda uzun araç kuyrukları oluştu. Trafik ekipleri, sürücüleri TEM Otoyolu Abant gişelerinden D-100 Karayolu'na yönlendirdi. Otoyolun İstanbul istikameti, kazaya karışan araçların kaldırılmasının ve Karayolları ekiplerinin yol temizleme çalışmasının ardından trafiğe açıldı.

Kaynak: İHA

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...