Son dakika! Savcılık harekete geçti: Deprem fırsatçılığına inceleme

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Son dakika! Savcılık harekete geçti: Deprem fırsatçılığına inceleme

GÜNDEM Haberleri

Son dakika haber: Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, 10 ili etkileyen depremi fırsat bilen şahıslar için harekete geçti. Otobüs fiyatları ve hayati önem taşıyan eşyaların fiyatlarında fahiş artış yaptıkaları iddia edilenler kişi ve firmalar incelenmeye alındı.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Kahramanmaraş'ta yaşanan ve 10 ilde büyük yıkıma sebep olan depremi fırsatçılığa çeviren şahıslar için harekete geçti. Fahiş fiyat artışı yapan bazı otobüs firmaları ile depremzedelerin kullanımı için hayati öneme sahip battaniye gibi eşyaları yüksek fiyattan satan işletmeler hakkında inceleme başlatıldı.

"FİYATLAR 2-3 KAT ARTTI İDDİASI"

Başsavcılıktan yapılan açıklamada, AŞTİ'de faaliyet gösteren bazı otobüs firmalarının, depremi fırsat bilerek bilet fiyatlarını 2-3 kat arttırdığı yönünde ihbarlar geldiği belirtildi.

Depremden etkilenenlerin kullanımı için hayati öneme sahip battaniye gibi birçok eşyanın fiyatının da fahiş oranda arttırıldığı yönünde ihbarlar alındığı belirtilen açıklamada, "İhbarlar üzerine, fiyatları etkileme, mal veya hizmet satımından kaçınma suçlarından Cumhuriyet Başsavcılığımızca inceleme başlatılmış olup, Ankara İl Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğüne gerekli talimatlar verilmiştir." ifadeleri kullanıldı.

(AA)

KAHRAMANMARAŞ DEPREMİNDE İL İL SON DURUM… 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...