Türkiye Gazetesi E-Gazete Gazete Aboneliği
Türkiye Gazetesi
Arama
SON DAKİKA YAZARLAR BİZİM SAYFA GÜNDEM POLİTİKA EKONOMİ DÜNYA SPOR YAŞAM RESMİ İLANLAR HABER JET İzle
Türkiye Gazetesi
Türkiye Gazetesi
E-Gazete Abonelik
Gündem
  • Politika
  • Eğitim
Ekonomi
  • Borsa
  • Altın
  • Döviz
  • Hisse Senedi
  • Kripto Para
  • Emlak
  • T-Otomobil
  • Turizm
Spor
  • Futbol
  • Puan Durumu
  • Fikstür
  • Şampiyonlar Ligi
  • Avrupa Ligi
  • Basketbol
Dünya
  • Orta Doğu
  • Avrupa
  • Amerika
  • Afrika
  • İsrail-Gazze
Yaşam
  • Sağlık
  • Hava Durumu
  • Yemek
  • Seyahat
  • Aktüel
Kültür-Sanat
  • Sinema
  • Arkeoloji
  • Kitap
  • Tarih
Bizim Sayfa
  • Namaz Vakitleri
  • Sesli Yayınlar
Yazarlar
  • Bugünün Yazarları
  • Tüm Yazarlar
Diğer Kategoriler
  • Magazin
  • Teknoloji
  • Resmî Ilanlar
  • Haberler
  • Foto Haber
  • Video Galeri
Kurumsal
  • Hakkımızda
  • İletişim
  • Künye
  • Gazete Aboneliği
  • Danışma Telefonları
  • Yasal
  • Reklam Ver
Uygulamalar Türkiye Gazetesi App Store Türkiye Gazetesi Google Play
Takip Edin Favori mecralarınızda haber
akışımıza ulaşın
X Facebook LinkedIn YouTube Instagram TikTok NSosyal
© 2025 İhlas Gazetecilik A.Ş.
Tüm Hakları Saklıdır.
Haber Verin Editör masamıza bilgi ve materyal
göndermek için tıklayın
Bildirin
Kaçırmayın Ücretsiz üye olun, gündemi
şekillendiren gelişmeleri önce siz duyun
  1. Haberler
  2. Gündem
  3. Sonunda isyan ettiler! Açıklama ve tepkiler peş peşe geldi
Google Linke Tıkla, Türkiye Gazetesi'ni Google Favorilerine Ekle!
Gündem

Sonunda isyan ettiler! Açıklama ve tepkiler peş peşe geldi

Son Güncelleme: 24 Mart, 2018 - 19:35
Whatsapp İkon Bağlantıyı Kopyala
Paylaş
Paylaş
Facebook Facebook X X WhatsApp WhatsApp LinkedIn LinkedIn NSosyal NSosyal Bağlantıyı Kopyala Bağlantıyı Kopyala
Sonunda isyan ettiler! Açıklama ve tepkiler peş peşe geldi
Fotoğraf Başlığı Sonunda isyan ettiler! Açiklama ve tepkiler pes pese geldi

Atatürk Havalimanı'nda yoğunluğun yaşandığı günlerde yeterli taksinin bulunmadığını, bazı taksicilerin kısa mesafeye götürmediklerini ileri süren yolcular, sorunun çözülmesi için yetkililerin önlem almasını istiyor. Yanı sıra Atatürk Hvalimanı Taksiciler Kooperatifi Başkanı konuya ilişkin açıklama yaparken, yapılan açıklamaya bazı medya mensupları tepki gösterdi.

Kaydet
a- | +A

Özellikle yağışlı havalarda, yolcuların yoğun olduğu saatlerde, duraklarda yeterli sayıda taksi bulunmaması nedeniyle uzun süre sıra beklediklerini ve bazı taksilerin kısa mesafeye gitmek istemediklerinden kendilerini araca almadığını iddia eden yolcular, şikâyetlerini sosyal medya hesaplarından dile getiriyor. Taksi bulamadıkları için mağdur olduklarını aktaran yolcular, valizleriyle duraklarda beklemek zorunda kaldıklarını belirtiyor. Bazı yolcular ise valizleriyle havalimanı dışındaki caddeye yürüdüklerini, oradan buldukları taksilere bindiklerini ifade ediyor. Yolcular, sorunun çözülmesini, kısa mesafeye yolcu almayan veya fazla ücret talep eden sürücülere gerekli yaptırımların uygulanmasını istiyor.

"TAKSİCİLER KOOPERATİFİ"NDEN AÇIKLAMA

Atatürk Havalimanı Taksiciler Kooperatifi Başkanı Fahrettin Can, yolcu şikâyetleriyle ilgili AA muhabirine yaptığı açıklamada, trafiğin yoğun olduğu cuma ve pazartesi günleri sabah ile akşam saatlerinde araç bulma sıkıntısı yaşanabildiğini söyledi. Şehrin tüm noktalarında aynı yoğunluğun oluşabildiğini ifade eden Can, "Bizim araçlarımızın 'Yakına gitmem' diye bir şey söylemeleri söz konusu değildir. Bize öyle bir şikâyet geldiği an o şoförü disiplin kurullarımıza sevk eder, ihraç işlemi yaparız." dedi. Elli beş yıllık kooperatifte 42 yıldan bu yana şoförlerden sabıka kaydı istediklerini dile getiren Can, bağlı taksilerinin üzerinde telefon numaralarının yazılı olduğunu, isteyen müşterilerin bu numaralardan şikâyetlerini bildirdiğini ifade etti.

Can, İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile Emniyet Genel Müdürlüğünün ilgili telefon numaralarının şikâyet için arandığına dikkati çekerek, şöyle devam etti: "Bizden birisi yüz kızartıcı bir suç işlediğinde onu ihraç ediyoruz ama bu kişi gidip başka bir taksi durağında çalışabiliyor. Çünkü bir liste oluşmadığı için standart yükselmiyor. Yani sadece bizim şoförleri ihraç etmemiz İstanbul genelinde standartların yükselmesine yetmiyor. İstanbul'da bizim tahminimiz 350-400 taksici takipsiz sürücü olarak çalışıyor. Bunlar, bazı otellerin önünde, Eminönü'de, Sultanahmet'te duruyorlar. Bizim için 'Dışarıdan gelen taksicileri almıyor' diyorlar. Bunun sebeplerinden bir tanesi bu. Bizim aracımız olmayınca yolcuyu sırtımızda götürecek halimiz yok ama buraya turist avına gelen araçlar oluyor."

"ŞİKÂYETLERİN ÇOĞU DURAKSIZ TAKSİLERDEN KAYNAKLANIYOR" İDDİASI

Atatürk Havalimanı Geliş Terminali'ne kendi kooperatifleri dışında da aracın durakta müşteri bekleyebildiğini öne süren Can, şikâyetlerin çoğunun duraksız taksilerden kaynaklandığını savundu. Can, Atatürk Havalimanı'na bağlı taksicilerin müşteriye kötü davranması nedeniyle alacakları cezadan çekineceğini vurgulayarak, "Atatürk Havalimanı Taksiciler Kooperatifi, Türkiye'nin değil Avrupa'nın en iyi taksi durağı. Bizim taksilerimizin renkleri zaten belli. Artık dışarıdaki taksiler de araçlarını turuncuya boyayıp geziyorlar. Biz görüyoruz. Bunları belediyeye şikâyet ediyoruz." ifadelerini kullandı.

KOOPERATİF BAŞKANINA CEVAP GECİKMEDİ

Öte yandan Atatürk Havalimanı Taksiciler Kooperatifi Başkanı Can'ın "duraksız taksi" savunmasına cevap gecikmedi. Sık sık seyahat ettiğini ve her seferinde havalimanı durağına bağlı araç şoförleriyle sorun yaşadığı için havalimanına yolcu bırakan farklı durak taksilerini tercih ettiğini ifade eden medya mensubu İsmail Okan, havalimanı durağına bağlı taksicilerin bir kısmının kısa mesafe yolculara karşı saygısız söylemlerde bulunduğunu belirtti.

Okan, konuyla ilgili rahatsızlığını İstanbul Büyükşehir Belediyesi Beyaz Masa numarası 153'e defalarca ilettiğini vurgulayarak, yolcuların böyle bir durumla karşı karşıya kaldıklarında ilgili makamlara şikâyette bulunmaktan çekinmemesi gerektiğini ifade etti. Turistlere yönelik yaklaşımları da eleştiren Okan bazı turistlerle gerçekleştirdiği görüşmelere de değinerek, "Ne yazıkki hem yolu bilmediği için dolandırılıp, hem de büyük miktarda bahşiş vermediği için azarlanan, zaman zaman da tartaklanan turistler mevcut. Bu insanlar bir daha neden Türkiye'ye gelmek istesin? Yalnız havalimanı taksileri değil, turistik bölgelerdeki taksilerde de ciddi sorunlar yaşanıyor. Bununla ilgili olarak yabancı bir arkadaşımız sosyal medya hesabından kendisine para üstü olarak verilen sahte 50 lirayı paylaştı. Bu düpedüz dolandırcılık anlamına geliyor" dedi.

"444 15 23" ŞİKÂYET HATTI

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) tarafından 2017 yılında yürürlüğe sokulan, taksilerde indi-bindi ücreti tarifesi ile kısa mesafelerde yolcu alınmamasının önüne geçilmesi hedeflendi. Bu konuda yaşanabilecek sorunlar ve şikâyet için İstanbul Taksiciler Esnaf Odası "444 15 23" numaralı iletişim hattı kurdu. Mağdur yolcular, bunun yanı sıra İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı Beyaz Masa’nın "153" numaralı telefona da şikâyette bulunabiliyor.

Whatsapp İkon Facebook İkon Bağlantıyı Kopyala
Paylaş
Paylaş
Facebook Facebook X X WhatsApp WhatsApp LinkedIn LinkedIn NSosyal NSosyal Bağlantıyı Kopyala Bağlantıyı Kopyala
Yayın Tarihi | 24 Mart, 2018 - 19:35
Haberle İlgili Daha Fazlası
Gündem
Bizi Takip Edin Bizi Takip Edin
X ikonu Facebook ikonu LinkedIn ikonu NSosyal Google Haberler ikonu
YORUMLAR
Yorum   0 yorum
ÇOK OKUNANLAR
  • 1
    1 depo 900 TL ucuzladı! Akaryakıtta bayram havası
    1 depo 900 TL ucuzladı! Akaryakıtta bayram havası
    Kaydet
  • 2
    Çocuğun sınavı annenin sahnesi! LGS anneliği sosyal medyada gündem oldu
    Çocuğun sınavı annenin sahnesi!
    Kaydet
  • 3
    Ece İrtem’in ölümü sonrası kalp krizi uyarısı… Gençlerde alarm veriyor! Riski artıran 4 büyük faktör
    Ece İrtem’in ölümü sonrası kalp krizi uyarısı… Gen...
    Kaydet
  • 4
    Muğla'da korkutan deprem! AFAD ilk verileri duyurdu
    Muğla'da korkutan deprem! AFAD duyurdu
    Kaydet
  • 5
    Bruno Fernandes'ten Galatasaray'a yeşil ışık
    Bruno Fernandes'ten G.Saray'a yeşil ışık
    Kaydet
YAZARLAR
  • Cem Küçük
    Cem Küçük Kimsenin Erdoğan sonrasına hazırlandığı yok
    Kaydet
  • Atilla Yayla
    Atilla Yayla Tavuk firmaları, “denetim kayyımı” ve piyasa ekonomisi
    Kaydet
  • İsa Karakaş
    İsa Karakaş "Kendi düşen ağlamaz": İnternete numara bırakırken bir kez daha düşünün!
    Kaydet
  • Ferhat  Ünlü
    Ferhat Ünlü Futbol-savaş denkleminde barış
    Kaydet
  • Meryem Aybike Sinan
    Meryem Aybike Sinan Türk dünyası şahlanıyor…
    Kaydet
Bize Haber Verin

Editör masasıyla bilgi ve materyal paylaşmak için tıklayın

GÖZDEN KAÇMASIN
  • Trump'ın itirazına rağmen İsrail yeniden Lübnan'ı bombaladı
    Trump'ın itirazına rağmen İsrail yeniden Lübnan'ı bombaladı
    Kaydet
  • Konya'da sanayi sitesinde meydan muharebesi: Tekme tokat kavga kamerada
    Konya'da sanayi sitesinde meydan muharebesi: Tekme tokat kavga kamerada
    Kaydet
  • Panter Emel'den acı haber! Hayatını kaybetti
    Panter Emel'den acı haber! Hayatını kaybetti
    Kaydet
  • Yağışlar rekor kırdı ama göl bir damla bile su tutmadı!
    Yağışlar rekor kırdı ama göl bir damla bile su tutmadı!
    Kaydet
  • Konut ve taşıtta yeni indirim…
    Konut ve taşıtta yeni indirim…
    Kaydet
ÖNE ÇIKANLAR
Galatasaray'ın stoper planı: İki Aslan'a karşı Van Dijk
Galatasaray'ın stoper planı: İki Aslan'a karşı Van Dijk
Kaydet
Greenwood kaçıyor! Hakan Safi'nin anlaştığı isim Roma yolunda
Hakan Safi'nin anlaştığı isim Roma yolunda
Kaydet
Talep toplama yarın başlıyor! Borsanın Beta’sı ihracat yaptığı ülkeyi 130’a çıkaracak
Borsanın Beta’sı ihracat yaptığı ülkeyi 130’a çıkaracak
Kaydet
SONRAKİ HABER
Türkiye Gazetesi
Google Haberler E-GAZETE ABONE OL GİRİŞ
Gündem
  • Politika
  • Eğitim
Ekonomi
  • Borsa
  • Altın
  • Döviz
  • Hisse Senedi
  • Kripto Para
  • Emlak
  • T-Otomobil
  • Turizm
Spor
  • Futbol
  • Puan Durumu
  • Fikstür
  • Şampiyonlar Ligi
  • Avrupa Ligi
  • Basketbol
Dünya
  • Orta Doğu
  • Avrupa
  • Amerika
  • Afrika
  • İsrail-Gazze
Yaşam
  • Sağlık
  • Hava Durumu
  • Yemek
  • Seyahat
  • Aktüel
Kültür-Sanat
  • Sinema
  • Arkeoloji
  • Kitap
  • Tarih
Bizim Sayfa
  • Namaz Vakitleri
  • Sesli Yayınlar
Yazarlar
  • Bugünün Yazarları
  • Tüm Yazarlar
Diğer Kategoriler
  • Magazin
  • Teknoloji
  • Resmî Ilanlar
  • Haberler
  • Foto Haber
  • Video Galeri
Kurumsal
  • Hakkımızda
  • İletişim
  • Künye
  • Gazete Aboneliği
  • Danışma Telefonları
  • Yasal
  • Reklam Ver
Uygulamalar Türkiye Gazetesi App Store Türkiye Gazetesi Google Play
Takip Edin Favori mecralarınızda haber
akışımıza ulaşın
X Facebook LinkedIn YouTube Instagram TikTok NSosyal
Haber Verin Editör masamıza bilgi ve materyal
göndermek için tıklayın
Let me Know
Kaçırmayın Ücretsiz üye olun, gündemi
şekillendiren gelişmeleri önce siz duyun
© 2025 İhlas Medya Grubu. Tüm Hakları Saklıdır
Son Dakika Site Haritası RSS KVKK Aydınlatma Metni Gizlilik Politikası Çerez Politikası