Ticaret Bakanlığı duyurdu: İpsala Gümrük Kapımız ve Kipi Gümrük kapısı yeniden hizmete açıldı

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Ticaret Bakanlığı duyurdu: İpsala Gümrük Kapımız ve Kipi Gümrük kapısı yeniden hizmete açıldı

GÜNDEM Haberleri

Ticaret Bakanlığı Yunanistan Dedeağaç’ta çıkan yangın nedeniyle faaliyetleri durdurulan İpsala Gümrük Kapısı ve Yunanistan tarafında bulunan Kipi Gümrük kapısının yeniden hizmet vermeye başladığını duyurdu.

Yunanistan'ın Dedeağaç ilinde henüz belirlenemeyen çıkan orman yangını nedeniyle bölgede acil durum ilan edildi. Yangın nedeniyle 9 ev ve bir kilise tamamen yanarken, çok sayıda bina hasar gördü. Bölgedeki 12 yerleşim birimi tedbir amacıyla boşaltıldı.

Korkutan yangın sınıra ilerlerken Türkiye’de bazı önlemler alındı. Edirne Valiliği, yaptığı açıklama ile İpsala Sınır Kapısı'ndan geçişlerin durdurulmasına karar verildiğini duyurmuştu. Ticaret Bakanlığı da yaptığı açıklamada, halen devam eden yangın sebebiyle, İpsala Gümrük Kapısı ve Yunanistan tarafında bulunan Kipi Gümrük Kapısı'nın faaliyetlerinin, iki ülke yetkililerinin görüşmeleri sonucunda geçici olarak durdurulduğu bildirmişti. 

YENİDEN AÇILDI

Bakanlık sabah saatlerinde bir açıklama daha yaparak sınırın açıldığını duyurdu. Açıklamada “Yunanistan Dedeağaç’ta çıkan yangın sebebiyle geçici olarak faaliyetleri durdurulan İpsala Gümrük Kapımız ve Yunanistan tarafında bulunan Kipi Gümrük Kapısı yeniden hizmet vermeye başlamıştır” denildi.

https://twitter.com/ticaret/status/1693508348447179119

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...