Google Linke Tıkla, Türkiye Gazetesi'ni Google Favorilerine Ekle!

TSK üç kıtada da var! Askeri iş birliği 50 ülkeye ulaştı

TSK üç kıtada da var! Askeri iş birliği 50 ülkeye ulaştı
Başlık ResmiTSK üç kitada da var! Askeri is birligi 50 ülkeye ulasti

Asya, Afrika ve Avrupa’da etkin faaliyetini sürdüren Türk Silahlı Kuvvetleri bu yıl da askerî iş birliği ağını genişletiyor. Gabon, Somali, Azerbaycan, Libya ve Romanya gibi ülkelerle hem askerî hem de savunma sanayii alanında aktif iş birliği yürüten Türkiye, dış askerî yardım ve ortak proje faaliyetleri gerçekleştirdiği ülke sayısını 47’den 50’ye çıkardı.

Kaydet
a- | +A

YEŞİM ERASLAN ANKARA - Edinilen bilgilere göre, bu 50 ülkenin 33’ü ile anlaşma veya protokol imzalandı. Bunların 26’sı yürürlükteyken, 7 ülkeyle imzalanan anlaşmaların yürürlüğe girme süreci devam ediyor. Bu kapsamda daha önceki yıllarda imzalanıp devam etmekte olan sözleşmelere ilaveten, Ocak-Haziran 2025 döneminde 5 ülke ile 6 adet sözleşme imzalandı.

Bu çerçevede, Otokar’ın Romanya’daki üretim tesisi faaliyete hazırlanıyor. Romanya için Sakarya’da 278 adet COBRA II 4x4 üretimi tamamlanmak üzere. Romanya’daki yeni tesisin bu yıl içinde açılması ve önümüzdeki yıl seri üretime başlaması öngörülüyor.

Askerî yardım yapılan ülkeler arasında Azerbaycan, Bangladeş, Bosna Hersek, Karadağ, Somali, Kosova gibi ülkeler bulunuyor. Ayrıca, Türk Silahlı Kuvvetleri, birçok ülkenin askerî personeline hem Türkiye’de de hem de kendi ülkelerinde eğitim desteği veriyor.

Whatsapp İkon Facebook İkon Bağlantıyı Kopyala
Yayın Tarihi |
Haberle İlgili Daha Fazlası
Gündem
Bizi Takip Edin Bizi Takip Edin
YORUMLAR
ÖNE ÇIKANLAR
SONRAKİ HABER
Soru 0 / 6
Türkiye Gazetesi dijital abonelik ve arşiv kampanyamızı ilk nereden duydunuz?

Haber Asistanı

Son 30 günün haberleri
📰

Türkiye Gazetesi Haber Asistanına Hoş Geldiniz!

Son 30 güne ait haberleri, spor gelişmelerini veya yazar yazılarını sorgulayabilirsiniz.