TÜGVA’nın 500 oyun ablası çocukların yaralarını sarıyor

Düzenleyen:
- Güncelleme:
TÜGVA’nın 500 oyun ablası çocukların yaralarını sarıyor

Gündem Haberleri

TÜGVA, afet bölgesinde kurduğu Anne Çocuk Çadırlarıyla depremzedelere psikososyal destek veriyor.

HABER MERKEZİ - Devlet-millet el ele yaraları sarmaya devam ederken, yardımların halka ulaştırılmasında en önemli aracılılardan biri de sivil toplum kuruluşları. Söz konusu kuruluşlardan birisi de Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA)... Depremin ilk anından itibaren bölgeye koşan TÜGVA, sahada olan 12 bin kişilik teşkilatı ve gönüllüsü yardım faaliyetlerinde görev alıyor.

500 KADIN GÖNÜLLÜ HİZMET VERİYOR

Anne ve çocukları psikososyal açıdan desteklemek amacıyla TÜGVA“Anne Çocuk Çadırı” merkezlerini kurmaya başladı. Adıyaman’da bir, Kahramanmaraş’ta bir ve Hatay’da iki olmak üzere toplamda dört Anne Çocuk Çadırında 500 kadın gönüllü hizmet veriyor. İçerisinde renkli oyun alanları ve oyuncakların da yer aldığı çadırda çocuklar oyun ablaları eşliğinde eğlenceli anlar yaşıyor.

GÜNDE ORTALAMA 100 ANNE-ÇOCUĞA ULAŞILIYOR

Çalışmalar kapsamında TÜGVA ekipleri günde ortalama 100 anne-çocuğa ulaşıyor. Çadırlarda gönüllü görev alanlar ağırlıklı olarak psikolog, psikolojik danışman, okul öncesi öğretmeni, öğretmen, ilahiyatçı, sosyolog, sosyal hizmet uzmanı, eğitimci ve öğrencilerden oluşuyor. 0-3 yaş grubu için çadırda sesli oyuncaklarla işitsel görsel takip oyunları, müzikle beraber ritim çalışmaları, masal, öykü okuma ve kâğıt üzerinde karalama yapılıyor. 3-6 yaş grubu için boyama, kesme, yapıştırma, yuvarlama çalışmaları, duygular (kuklalar aracılığıyla), çizim, görsel kartlarla çalışmalar gerçekleştiriliyor.

Düzenleyen:  - Gündem
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...