Türk Tabipler Birliği düzenlemesinde sona gelindi, Türk ibaresi kalkacak, 2. tabip odasının önü açılacak

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Türk Tabipler Birliği düzenlemesinde sona gelindi, Türk ibaresi kalkacak, 2. tabip odasının önü açılacak

GÜNDEM Haberleri

Türk Tabipleri Birliği'nin isminden ‘Türk' ibaresini kaldıracak düzenlemede sona gelindi. 5 binden fazla tabip bulunan illerde ikinci bir tabip odası kurulabilmesinin önü de açılacak. TTB'ye yönelik yasa teklifini geçtiğimiz günlerde MHP sunmuştu.

Türk Tabipleri Birliği'nin (TTB)  Türk Silahlı Kuvvetleri'ne 'kimyasal silah' iftirasının ardından başlayan tartışma, meslek odalarına yönelik yeni bir yasal düzenlemenin önünü açtı.

Düzenlemeyle, Türk Tabipleri Birliği'nin de aralarında olduğu meslek örgütlerinin adından "Türk" ifadesi çıkarılacak.

5 ÜYEDEN FAZLA İLDE 2. TABİP ODASI

Bünyesinde 5 binden fazla tabip bulunan illerde ikinci bir tabip odası kurulabilmesinin önü açılacak.

AİDATA SINIRLAMA

Tabipler Birliği bünyesindeki Merkez Konseyi yerine Yönetim Kurulu getirilecek. Tabip odalarına ödenecek aidatlara da sınır getirilecek. Aidat aylık asgari ücretin yüzde 3'ünden az yüzde 10'undan fazla olamayacak.

GELECEK HAFTA KABİNEYE SUNULACAK

Çalışmanın Adalet Bakanı Bekir Bozdağ tarafından gelecek hafta kabineye sunulması planlanıyor.

TTB ÇALIŞMASI BİTTİ, HENÜZ ERDOĞAN'A SUNULMADI

Geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada TTB ile ilgili çalışmaların bitirildiğini söyleyen Bakan Bozdağ, “Çalışmayı neticelendirdik ama sayın Cumhurbaşkanımıza henüz sunmadık” ifadelerini kullanmıştı. 

TTB TEKLİFİNİ MHP VERMİŞTİ

Milliyetçi Hareket Partisi, TSK'ya kimyasal silah iftirası sonrası Türk Tabipler Birliği için harekete geçmiş, MHP Gaziantep Milletvekili Ali Muhittin Taşdoğan, 6023 sayılı Türk Tabipleri Birliği kanununda değişiklik yapılmasını öngören kanun teklifini TBMM Başkanlığı’na sunmuştu.

TÜRK İBARESİ KALDIRILSIN

Kanun teklifinde Türk Tabipleri Birliği'ndeki Türk ibaresinin kaldırılarak 'Tabipler Birliği' olarak değiştirilmesi talep edildi.

ZORUNLU ÜYELİK KALDIRILIYOR

MHP’li Taşdoğan'ın sunduğu kanun teklifinde, sağlık çalışanlarının Türk Tabipler Birliği’ne üye olmasının zorunlu olmaktan da çıkarılması öngörülüyor.

Söz konusu teklifin, önümüzdeki günlerde Meclis Başkanlığı tarafından komisyona sevk edilmesi bekleniyor.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...