Türkiye’den ABD’ye mesaj: Terörle mücadeleye samimi destek verin

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
Türkiye’den ABD’ye mesaj: Terörle mücadeleye samimi destek verin

Gündem Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın terörle mücadeleye ilişkin açıklamalarının ardından Millî Savunma Bakanı Yaşar Güler’in “Terör örgütünün eylem ve hareket kapasitesinin sıfırlanması için gözümüzün değmediği, ayağımızın basmadığı yer bırakılmayacak” sözleri yeni bir operasyonun sinyali olarak değerlendirildi.

YEŞİM ERASLAN'IN HABERİ

MSB kaynakları, TSK’nın sınır ötesindeki harekâtlardaki hedefinin terörü kaynağında yok etmek olduğunu vurguladı.

Özellikle son dönemde Irak merkezî hükûmeti ile bölgesel yönetimle sıklaşan görüşmelere değinen kaynaklar “Amacımız bölgenin terörden arındırılması, hudut güvenliğinin sınır ötesinden sağlanması ve ülkemizin huzurunun muhafaza edilmesi. İlişkiler iyi durumda. Terörle mücadelede ortak iş birliği konuları değerlendirildi. Bu konuda olumlu gelişmeler önümüzdeki dönemde bekliyoruz” dedi. 

ABD Merkez Kuvvetler Komutanı Michael Erik Kurilla’nın Suriye’de PKK/YPG terör örgütü elebaşı ile görüşmesini de değerlendiren kaynaklar, “ABD’nin, DEAŞ’la mücadele bahanesiyle PKK/YPG/SDG terör örgütüne desteği devam etmekte. Biz ABD’ye ‘bir terör örgütü ile mücadele etmek için başka bir terör örgütü kullanılmaz’ mesajını ilettik. Yani, terörle mücadele teröristlerle yapılmaz. Dost ve müttefik ülkelerden beklentimiz; PKK/YPG/SDG terör örgütüne yapılan yardım ve desteğin durdurulması ve terörle mücadelemize samimi destek verilmesi” diye konuştu.

Düzenleyen:  - Gündem
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...