Van'da korkutan hortum: Çiftlik yerle bir oldu, yaralılar var

Düzenleyen: / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
- Güncelleme:

GÜNDEM Haberleri  / İhlas Haber Ajansı

Van’ın birden çıkan hortum korkuttu. Hortum sebebiyle çatısı uçan bir çiftlik büyük zarar gördü, 2 çoban ise yaralandı. Bölgede yaşayan bir işletme sahibinin "Üzerimize bir tufan geldi" açıklaması dikkat çekti.

Van Tuşba ilçesine bağlı Gendelova Mahallesi’nde saat 11.00 sıralarında hortum meydana geldi. Van'da etkili olan sağanakla birlikte ortaya çıkan hortumda bir çiftlik yerle bir oldu. İki çobanın hafif yararlandı. Çatısı uçan ahırda 4 büyükbaş hayvan ise telef oldu.

İhbar sonrası olay yerine çok sayıda jandarma, ambulans, AFAD, UMKE ile Tuşba İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri sevk edildi.

Sağlık ekipleri yaralanan çobanlara müdahale ederken, AFAD ekipleri çatının hayvanlara zarar vermemesi için geniş çaplı çalışma başlattı.

"ÜZERİMİZE BİR TUFAN GELDİ"

Hortumla ilgili açıklama yapan işletme sahibi Erkan Kızıltaş, hortumun ahırların çatılarını uçurduğunu söyledi. Ahırın yıkılması sonucu 4 hayvanlarının telef olduğunu belirten Kızıltaş, “Hayvanlarımız büyük zarar gördü. Üzerimize bir tufan geldi. İki arkadaşımız yaralandı” dedi.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: İhlas Haber Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...