Veysel Eroğlu: Depremi göze alarak şebeke boruları yenilenmeli

- Güncelleme:
Veysel Eroğlu: Depremi göze alarak şebeke boruları yenilenmeli

Gündem Haberleri

Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdür Yardımcısı Murat Alp, depremin etkilediği 11 ilde bulunan 140 barajın son durumuyla ilgili bilgi verdi.

ESMA ALTIN'IN HABERİ - Meclis Deprem Araştırma Komisyonunda sunum yapan Alp “DSİ, deprem bölgesi içerisinde kalan 140 barajı tek tek incelerken, ilk etapta gözlemsel incelemeler sonucunda, acil müdahaleyi gerektirecek bir duruma rastlamadı. Atatürk Barajı dört defa kontrol edildi. Herhangi bir sorun gözlenmedi. 20 Şubat’ta Hatay’ın Defne ve Samandağ ilçelerinde peş peşe iki büyük artçı deprem meydana geldi. Deprem bölgesinde, Hatay Yarseli ve Büyük Karaçay Barajlarında tekrardan inceleme yapan DSİ ekipleri, barajlarda acil müdahale gerektirecek herhangi bir risk unsuruyla karşılaşmadı” diye konuştu.

Komisyon Başkanı AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Veysel Eroğlu da, DSİ yetkililerine bazı önerilerde bulundu. Şehir şebekelerinin yapımında plastik boru kullanılmaması gerektiğini söyleyen Eroğlu “Duktil font (su darbelerine dayanıklı, çelik) boru kullanmak lazım. Artık Türkiye’de üretiliyor. İstanbul’daki şehir şebekeleri bu borularla yapıldı. 1999 depreminde İstanbul’da hiçbir şebeke borusunda kırık olmadı” dedi. Barajların da anlık olarak takip edilmesi gerektiğini belirten Eroğlu şunları söyledi: Bütün barajların yeniden kontrol denetimi yapılmalı. Varsa ufak tefek hasarlar bir an önce giderilmeli. Çünkü düşünün, Büyük Karaçay Barajı yıkılsa ne olurdu? Depremden çok daha büyük felaket olur. Yine, bütün barajlarda mansap (barajın akarsu kaynağına uzak olan tarafı) şartları kontrol edilmeli. Mansapta herhangi bir sorunla, kapaklar tamamen kopabilir. Bu nedenle mansaptaki gerekli tahkikler yapılmalı.

BU VİDEO DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...