Yaşlı gemilere muayene şartı! Denetime takılanlar sökülecek

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
Yaşlı gemilere muayene şartı! Denetime takılanlar sökülecek

Gündem Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Denizlerimizde yaşlı gemilerin sebep olduğu facialar artınca Ulaştırma Bakanlığı harekete geçti. 300 groston ve üzeri kuru yük gemilerinin emniyet standartları yükseltiliyor. Bu gemilerden 30 yaş ve üzeri olanlar beş yılda bir muayeneye girecek.

CEVDET FIRAT AYDOĞMUŞ'UN HABERİ / ANKARA - Marmara’da batarak 6 kişiye mezar olan “Batuhan A” gemisi Ulaştırma Bakanlığını harekete geçirdi.

Bakanlık, 53 yaşındaki Batuhan A’nın yapılan kaynak yamalarla ancak deniz üstünde durabildiğinin belirlenmesi üzerine 300 grostondan büyük kuru yük gemilerin emniyet standartlarını yükseltmek için harekete geçti.

5 YILDA BİR TEKRARLANACAK

Gemilerin 30 yaştan büyük olanlarına ilk kontrol ve denetimlerinde “Durum Değerlendirme Denetimi” (DDD) yapılacak.  DDD’nin temel aşamalarından biri olan sac ölçümleri, gemi donatanı tarafından gerekli şartların sağlanması ve sac ölçümü yapılacak tank, ambar gibi alanların hazır hâle getirilmesi kaydı ile karaya çıkmadan denizde de yapılabilecek. DDD, 5 yılda bir tekrarlanacak.

Eksikliği belirlenen gemiler bunları gidermeden denize açılamayacak. Denetimden geçemeyen ve gerekleri yerine getirilmeyen gemiler hurdaya çıkarılarak geri dönüşüme alınacak. Türkiye’de 300 groston üzeri faaliyette bulunan 1.123 gemi bulunuyor. Bunlardan 131’i kuru yük gemi, 42’si dökme yük, 116’sı yolcu, 73’ü kimyevi madde, 78’i petrol, 108’i hizmet ve 83’ü de balıkçı gemisi. Bu gemilerden 400’ü de 30 yaşından büyük. 

Düzenleyen:  - Gündem
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...