Alper Gezeravcı ne zaman, nereden uçacak? İlk astronot Alper Gezeravcı uzayda ne kadar kalacak?

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
Alper Gezeravcı ne zaman, nereden uçacak? İlk astronot Alper Gezeravcı uzayda ne kadar kalacak?

Haberler Haberleri  / Türkiye Gazetesi

"ilk insanlı uzay misyonu" kapsamında Uluslararası Uzay İstasyonu'na (ISS) gönderilecek ilk Türk astronot Alper Gezeravcı'nın ne zaman, nereden uçacağı merak edildi. Peki, İlk astronot Alper Gezeravcı uzayda ne kadar kalacak?

Alper Gezeravcı, Uluslararası Uzay İstasyonu'nda (ISS) üniversite ve araştırma kurumlarınca hazırlanan 13 farklı bilimsel deneyi gerçekleştirecek. Arama motorlarında ise Alper Gezeravcı ne zaman, nereden uçacak? İlk astronot Alper Gezeravcı uzayda ne kadar kalacak? sorularına yanıt arandı.

ALPER GEZERAVCI NE ZAMAN, NEREDEN UÇACAK?

Alper Gezeravcı, Türkiye saati ile 17 Ocak'ı 18 Ocak'a bağlayan gece uzay yolculuğuna adım atacak. 

İLK TÜRK ASTRONOT ALPER GEZERAVCI UZAYDA KAÇ GÜN KALACAK?

Türkiye saatiyle 17 Ocak'ı 18 Ocak'a bağlayan gece saat 01.11'de Alper Gezeravcı uzay yolculuğuna başlıyor. Mürettebatı taşıyacak aracın 1,5 gün sürecek yolculuk sonunda, 19 Ocak günü saat 13.15'te Uluslararası Uzay İstasyonu'na kenetlenmesi bekleniyor. SpaceX Falcon 9 roketi, Ax-3 mürettebatını SpaceX Dragon uzay aracıyla NASA'nın Florida'daki Kennedy Uzay Merkezi'ndeki Fırlatma Kompleksi 39A'dan ISS'ye fırlatılacak.

ALPER GEZERAVCI KİMDİR?

Aralık 1979 yılında Mersin'de doğan Alper Gezeravcı, askeri pilottur. 2023 yılının sonlarında yapılması planlanan SpaceX Axiom Space-3 misyonu kapsamında uzayda 14 gün kalacak. Gezervacı, Hava Harp Okulu'nda elektronik mühendisliği eğitimi aldı. Türk Hava Kuvvetleri'nde 21 yıllık deneyimi olan pilot f 16 uçuruyor.

AX 3 UÇUŞU NEDİR?

Ax-3 mürettebatı, Michael López-Alegría, Alper Gezeravcı, Walter Villadei ve Marcus Wandt'tan oluşmaktadır. Bu görevin amaçlarından biri "daha uzun ömürlü insanlı uzay görevlerinin ve hatta uzayda yaşanabilirliğin kolaylaştırılması" olacak.

Düzenleyen:  - Haberler
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...