Altın Koza’ya ‘Ela ile Hilmi ve Ali’ damga vurdu

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Altın Koza’ya ‘Ela ile Hilmi ve Ali’ damga vurdu

KÜLTüR - SANAT Haberleri  / AA

29. Uluslararası Adana Altın Koza Film Festivali “Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması” ödülleri düzenlenen törenle sahiplerini buldu.

Çukurova Üniversitesi Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilen “Büyük Ödül Töreni”nde “En İyi Film” mükâfatına yönetmenliğini Ziya Demirel’in yaptığı “Ela ile Hilmi ve Ali” layık görüldü. Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar’ın ödülünü verdiği Demirel, mükâfatı çekilemeyen filmler, dedesi ve babası için aldığını söyledi. Yönetmen Demirel aynı zamanda “En İyi Yönetmen” ödülünü alıp “En İyi Senaryo” ödülünü de Nazlı Elif Durlu ile paylaşırken, filmi “En İyi Kadın Oyuncu”, “En İyi Sanat Yönetmeni”, “En İyi Kurgu” ve “Umut Veren Genç Erkek Oyuncu” ödüllerini kazandı. Gecede “En İyi Erkek Oyuncu” ödülü ise “Çilingir Sofrası” filmindeki rolleri ile Ahmet Rıfat Şungar ve Barış Gönenen’in oldu. Festivalde bu sene “Yılmaz Güney” ödülüne ise hiçbir film layık görülmedi.

Düzenleyen:  - KÜLTüR - SANAT
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...