Altmış senelik hasretin türküleri: Gülcan Opel seyirciyle buluşacak

Altmış senelik hasretin türküleri: Gülcan Opel seyirciyle buluşacak

KÜLTüR - SANAT Haberleri

"Uykuda Mısın Sevgili Yârim” 45’liği ile adını bütün Türkiye’ye duyuran, ardından “Gurbet Treni” ve “Alın Yazım” şarkılarıyla gurbetçilerin özlemlerini paylaşan, bir dönemin popüler ismi Gülcan Opel, uzun bir aradan sonra “Alamanya: Gurbet Türküleri” projesiyle seyirciyle buluşacak.

MURAT ÖZTEKİN

10 Şubat akşamı İş Kuleleri Salonunda yapılacak konserde, hikâyeler türkülere karışacak. Konserde Neşet Ertaş, Ali Ekber Çiçek, Arif Sağ gibi Türk halk müziğinin usta isimlerinin eserlerini Opel’in yanı sıra, solistler Coşkun Karademir ve Ayfer Vardar seslendirecek. Orkestranın başında ise Cenk Erdoğan yer alacak. İş Gücü Anlaşması çerçevesinde Türkiye’den Almanya’ya çalışmaya gidenlerin gerçek hikâyelerinden yola çıkarak hazırlanan konsere eşlik eden hatıralar Diaspora Türk tarafından derlendi. Sahnede bu anıları Yiğit Sertdemir yönetmeliğinde tiyatro oyuncusu Şerif Erol ve Gülçin Kültür aktaracak.


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...