Dört yeni oyunla sezona merhaba

Dört yeni oyunla sezona merhaba

KÜLTüR - SANAT Haberleri

“Dârülbedâyi” olarak da anılan İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları, 2022-2023 tiyatro sezonunun ilk ayında dördü yeni, 21 oyunla seyirci karşısına çıkmaya hazırlanıyor...

MURAT ÖZTEKİN

Yeni sezonunun ana temasını “İstanbul Klasiklerle Buluşuyor” olarak tespit eden Şehir Tiyatroları, yerli ve yabancı klasikleri seyirciyle buluştururken, yeni yazarlar ve oyunlarına da sahnelerinde yer açacak. Bu ay Şehir Tiyatrolarında ilk defa seyirciyle buluşacak oyunların arasında “Hamlet” , “Çingene Boksör”, “Cadı Kazanı” ve  “Komik Para” yer alıyor.

‘HAMLET’E YENİ YORUM

Yeni oyunlardan “Hamlet”te, yönetmen Engin Alkan, Shakespeare’in dünya klasikleri arasında ilk sıralardan sayılan oyununa, farklı bir yorum getiriyor. Hayat ve ölüm ile iktidar ve intikam arasındaki çelişkileri sahneye taşıyan “Hamlet”, Alkan’ın rejisinde çağdaş bir okumayla şimdiki zamandan bakılan çarpıcı bir hatırlamaya dönüşüyor. Oyun, 5-8 Ekim ile 12-15 Ekim tarihleri arasında Harbiye Muhsin Ertuğrul Sahnesinde temsil edilecek.


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...