Şair Nasrallah: Filistin edebiyatı hayatla direniyor

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
Şair Nasrallah: Filistin edebiyatı hayatla direniyor

KÜLTÜR - SANAT Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Filistinli şair ve yazar İbrahim Nasrallah, Kocaeli Büyükşehir Belediyesinin düzenlediği Uluslararası Sezai Karakoç Günlerinde hafta sonu vatandaşlarla bir araya geldi.

MURAT ÖZTEKİN'İN HABERİ - Gazze’nin siyonistler tarafından acımasızca bombalandığını söyleyen Nasrallah, Filistin edebiyatının ölüme karşı hayatla direndiğini vurguladı. Siyonist yazarların insancıl görünmeye çalışsalar dahi bir anda siyonist bir askere dönüşebildiklerinin altını çizen Nasrallah, Sezai Karakoç’un Kudüs’ü ele aldığı “Alınyazısı Saati” şiirinden bir pasaj da okudu. Yazar Nasrallah “Yaşanılan sıkıntılar ve şahitlik etmiş olduğum şeylerin sonraki tecrübelerime büyük katkısı oldu. Bu bağlamda birçok şiir ve roman ele aldım. Bu eserlerde Filistin halkının mülteci kamplarında yaşadığı zorluk ve sıkıntıları dillendirdim. Yazdıklarım Filistin halkının yaşadıklarıyla doğrudan bağlantısı olmasa da ona tesirinin olduğunu düşünüyorum” ifadelerini kullandı.

 

Düzenleyen:  - KÜLTÜR - SANAT
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...