Neşet Ertaş filminde mahkemeden dikkat çeken karar! Yayınlanmayacak

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Neşet Ertaş filminde mahkemeden dikkat çeken karar! Yayınlanmayacak

KÜLTüR - SANAT Haberleri

Türk Halk ozanı olan Neşet Ertaş'ın filmi için çekimler yaz aylarında başlamıştı. Ertaş'ın ailesinin açtığı dava nedeniyle sekteye uğrayan çekimlerin ardından filmin 16 Aralık'ta yayına girmesi planlanıyordu ancak mahkemeden gelen kararla birlikte filmin yayınlanmayacağı öğrenildi.

Türk ozan Neşet Ertaş, nitekim türküleri ve kişiliğiyle vatandaşların kalbinde büyük yer edinen sanatçılarımızdan biriydi. 25 Eylül 2012 tarihinde vefat eden Neşet Ertaş'ın filmi için yapımcılar hareket geçmiş ancak ailesi film için engel olmuştu. Filmin yayınlanıp yayınlanmayacağı konusunda tartışmalar sürerken mahkemeden son noktayı koydu ve dikkat çeken karar geldi.

"Bozkırın tezenesi" olarak bilinen merhum Neşet Ertaş’ın filminin yayınlanmasına 2 gün kala mahkemeden ret kararı geldi. 16 Aralık Cuma günü izleyici karşısına çıkacak Neşet Ertaş filminin vizyona girmeyeceğini duyuran Ertaş ailesinin avukatı Uğur Çapkın konuya ilişkin şu şekilde konuştu:

"Mahkemelerden biri haklılığımızı nihayet gördü ve tedbir kararı verdi. Film vizyona girmeyecek. Cuma günü diğer dosyadan da karar bekliyoruz. Bizi gönülden destekleyen tüm arkadaşlarıma sonsuz teşekkür ederiz."

Neşet Ertaş filminde mahkemeden dikkat çeken karar! Yayınlanmayacak

NE AİLENİN NE DE NEŞET ERTAŞ'IN VERDİĞİ İZİN YOK

Filmin vizyona girmemesi ile ilgili açılan davalardan birisi de 16 Aralık Cuma günü görülecek. Avukat Çapkın daha önce yaptığı açıklamada, iki imza alınması sonucu Ertaş'ın eserlerinin kullanıma açıldığını ve kitap üzerinden film çalışmasının ailenin izni olmadan yapıldığını söyleyerek, "Ne ailenin ne de Neşet Ertaş'ın verdiği bir izin yok. Ertaş'ın eserlerinin notaya alınması başka bir şey, eserlerin film olarak ve ailenin izni olmadan perdeye aktarılması başka bir şey" demişti.(İHA)

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...