'Paula Rego' Pera Müzesinde! Sergiyi planladı, açılışını göremedi

Düzenleyen:
- Güncelleme:
'Paula Rego' Pera Müzesinde! Sergiyi planladı, açılışını göremedi

Kültür - Sanat Haberleri

Hikâye kitaplarına dayanan aykırı tabloları ile tanınan Portekizli sanatçı Paula Rego’nun eserleri İstanbul’a taşındı...

MURAT ÖZTEKİN'İN HABERİ

Pera Müzesinde açılan “Paula Rego: Hikâyelerin Hikâyesi” adlı sergi, altı ay önce 87 yaşında hayatını kaybeden sanatçının eserlerini bir araya getiriyor. Serginin planlamasını yapan fakat açılışını göremeyen asi sanatçının, politik yönü aşırı olan eserleri öne çıkıyor. Buna rağmen Rego’nun Batı’nın Türkiye’ye oryantalist bakışı eleştirdiği, “Türk Hamamı” adlı çalışması da sergileniyor.

Küratörlüğünü Alistair Hicks’in üstlendiği serginin dün yapılan açılışına katılan sanatçının oğlu Nick Willing de annesinin İstanbul’a âşık olduğunu söylüyor. İsmini Rego’nun eserlerini barındıran Cascais’deki müzeden alan “Paula Rego: Hikâyelerin Hikâyesi” sergisi, 30 Nisan 2023 tarihine kadar Beyoğlu’ndaki müzede görülebilecek. 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...