Prof. Dr. Özsoy: Kapadokyalılar Mars kolonisine daha uygun

Düzenleyen: / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
- Güncelleme:
Prof. Dr. Özsoy: Kapadokyalılar Mars kolonisine daha uygun

Kültür - Sanat Haberleri  / İhlas Haber Ajansı

Son yıllarda gündemde olan ve bazı ülkelerde hazırlıkların da yapıldığı ‘Kızıl Gezegen’ Mars’ta hayat için kurulması planlanan koloni ile ilgili olarak açıklama yapan Kayseri Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Osman Özsoy; binlerce yıldır yer altı şehirlerine yabancı olmayan Kapadokyalıların Mars’taki kolonileşme için dünyadaki en hazır bölge insanı olduğunu söyledi.

Uzayda yaşamanın devletler arası bir itibar meselesi olduğunu belirten Prof. Dr. Özsoy, şunları kaydetti: Mars’ta ya yüzeyde oksijen olmadığı için, doğrudan ultraviyole ışınlarına maruz kalacağınız için kapalı bir yerde olmanız gerekiyor. Bu belki ileride bir mecburiyet bile olabilir. Şunu çok rahatlıkla söyleyebiliriz ki; Dünya’dan Mars’taki kolonileşme işine en hazır bölge insanı Kapadokyalılardır. Yer altı şehirlerinin olduğu Kapadokya bölgesinde alışveriş merkezlerimiz, müzelerimiz, otellerimiz var. Bunların bazılarının tamamı yer altında. Hatta bunların yer altında olmasıyla övünen, avantajlarını dile getiren işletmeler var. Sonuç olarak Koramaz Vadisi, Ağırnas, Kayseri ve Kapadokya bölgesindeki yer altı şehirlerine bu açıdan baktığımız zaman bizi bütün dünyadaki ülkeler arasında daha avantajlı kıldığını görüyoruz.

Düzenleyen:  - Kültür - Sanat
Kaynak: İhlas Haber Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...