Sanat karın doyuruyor! Müze bahçesinde lezzetli çalışmalar

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
Sanat karın doyuruyor! Müze bahçesinde lezzetli çalışmalar

KÜLTÜR - SANAT Haberleri  / Türkiye Gazetesi

İngiltere’nin başşehri Londra’da yer alan Tate Britain bugünlerde “lezzetli” eserlere ev sahipliği yapıyor.

MURAT ÖZTEKİN'İN HABERİ -  Müze bahçesine yerleştirilen apartman dairesinin kapısından içeri giren ziyaretçiler, sıradan bir ev manzarasının tasvir edildiği eserlerle karşılaşıyor. TV karşısında oturan bir baba, mutfakta çalışan anne ve kendi hâllerindeki çocuklar… Ancak ziyaretçiler bir müddet sonra eserlerin kurabiye, pasta ve bezelerden yapılmış olduğunu fark ediyor. Hatta sergi ziyaretçileri, arzu ederlerse eserlerden biraz koparıp yiyebiliyor.

KENDİ EVİNİ TASVİR ETTİ

Sanatçı Bobby Baker, Tate için tekrar üretilen “An Edible Family in a Mobile Home” (Mobil Evdeki Yenilebilir Aile) adlı bu eserinde işçi sınıfı mahallesindeki kendi evini yansıtarak tipik bir aileyi ortaya koyuyor. Baker, “Her zaman insanların kendi ortamlarında ve çevresinde görebilecekleri işler yapmak istedim” diyor. Eserin ilki sanatçı tarafından 1976 yılında yapılmıştı.

Düzenleyen:  - KÜLTÜR - SANAT
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...