Türk dizileri dünyaya uysun

Düzenleyen:
Türk dizileri dünyaya uysun

KÜLTÜR - SANAT Haberleri

3. Kültür Şûrası’nın sonuç bildirgesinde, bir buçuk saati aşan Türkiye’deki dizi müddetlerinin dünya standartlarına indirilmesi teklif edildi.

Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı’nın himayesinde toplanan ve Türkiye’nin kültür sanat politikalarının tespit edilmesinde mühim bir siyaset belgesi oluşturması beklenen “3. Kültür Şûrası”nın sonuç bildirgesi neşredildi. Şûranın bildirgesinde, sahne sanatlarından edebiyata, şehir kültüründen aileye kadar birçok mevzuya dair çarpıcı teklifler sıralandı. Sonuç bildirgesinde en dikkat çeken mevzulardan biri dizi sektörü hakkında. Sinema, Radyo ve Televizyon Komisyonu, dizi emekçilerinin çalışma şartlarının hafiflemesi için bir buçuk saati aşan dizi müddetlerinin dünya standartlarına indirilmesini teklif etti. Kültür ürünlerinden KDV ve stopajın kaldırılması da önerildi.
Buna göre, genel bütçe içinde münhasıran kültüre ayrılan payın en az iki katına çıkarılması, tarihî eserlerin yoğunluklu bulunduğu yerlerdeki şehir planlamasında Kültür Bakanlığının söz sahibi olması teklif edildi. AVM benzeri binalarda müze gibi sanat mekânlarının açılmasının ruhsat şartı hâline getirilmesi ve çocukları kendi masallarımızla büyütmenin yollarının araştırılması da tavsiye edildi. Damla Peker ANKARA

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...