Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

608 perde 325 bin seyirci

608 perde 325 bin  seyirci

KÜLTüR - SANAT Haberleri

Devlet Opera ve Balesi (DOB), 2018- 2019 sanat sezonunda, 194 eser ve konserle 608 defa “perde” dedi, 325 bini aşkın sanatsevere ulaştı.

MURAT ÖZTEKİN

Sezonda, “Troya” epik operası, “Ayşe” opereti, “The Fun Tıme of the Opera” interaktif gösterisi, “Romeo ve Juliet” balesi, “Yeniden Doğuş” operası, “Kadınlarımız, Dönülmez Akşamın Ufku” adlı modern dans ile “İspanyol Renkleri” zarzuela gösterisi ilk defa seyirciyle buluştu. 2. Uluslararası Gaziantep Opera ve Bale Festivali, 9. Eskişehir Opera ve Bale Günleri, eğitim etkinlikleri, müze, ören yerleri, hastaneler ve sosyal hizmetler kurumlarında sahnelediği eserlerle de DOB, üç bin seyirciye ulaştı.  DOB Genel Müdürü, tenor Murat Karahan, bu sezon prömiyer yaptıkları eserlerle izleyici sayısında mühim bir artış yakaladıklarını belirterek “Geçen sene seyirci sayımızda evvelki seneye göre zaten bir artış sağlamıştık, bu sene onun da üzerine çıktık” dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...