Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Meriç’in kütüphanesi Cumhurbaşkanlığında

Meriç’in kütüphanesi Cumhurbaşkanlığında

KÜLTüR - SANAT Haberleri

Ümit Meriç “Külliye’ye kitapları hediye etmek suretiyle, ülkemin hafızasına, dolayısıyla toplumuma, dolayısıyla da beşeriyete armağan etmiş oluyorum” dedi.

Yazar, çevirmen ve düşünür Cemil Meriç’in kütüphanesindeki her biri eşsiz 300 Osmanlıca eser, başta araştırmacılar olmak üzere insanlığın istifadesine sunulmak üzere Cumhurbaşkanlığı Kütüphanesine bağışlandı. Bağışlanan Osmanlıca eserleri arasında el yazısını taşıyan kitaplar ve notlar da bulunuyor. Vefatının ardından babasının kütüphanesini ağabeyi ile paylaşan Prof. Dr. Ümit Meriç, kendi payına düşen baba yadigârı emsalsiz Osmanlıca eserleri, görevlilere teslim etti. Ümit Meriç “Ben bu kitapları Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı Külliyesinin Kütüphanesine hediye ederken, onların sadece ülkemin değil, bütün beşeriyetin geleceğinin aydınlatıcısı olan birer rehber kitap olduğu kanaatini taşıyarak hediye ediyorum” dedi.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...