Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Karikatürler Kudüs için

Düzenleyen:
Karikatürler Kudüs için

KÜLTüR - SANAT Haberleri

Mirasımız Derneği, Eyüpsultan Belediyesi ve Dünya Karikatüristler Birliği (UWC) iş birliği ile bu yıl üçüncüsü tertiplen “Uluslararası Mirasımız Kudüs Karikatür Yarışması”nın mükâfatları sahiplerini buldu.

Murat Öztekin - Sanatın dilinin kullanarak insan hakları bağlamında da Kudüs’ü gündeme getirmeyi gaye edinen yarışmaya 38 ülkeden 263 katılımcı 726 eser gönderdi. Yarışmada Hırvatistan’dan Mojmir Mihatov birinci, Türkiye’den Ahmet Özalp ikinci, İran’dan Ehsan Cheraghi Iranshahı ise üçüncü oldu. Törenin yapıldığı Eyüpsultan Kültür Sanat Merkezi fuaye alanında yarışmada yer alan eserlerden oluşan bir seçki sergilendi. Mirasımız Derneği Genel Başkanı Muhammet Demirci, “Kudüs ve Mescid-i Aksa’nın yaşamış olduğu tutsaklığı, Kudüslülerin zulüm karşısında 102 yıldır süren direnişini karikatür sanatı aracılığıyla bütün dünyanın gündemine taşımaya çalıştık” dedi.  

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...