Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Oscar’ın yabancıları geliyor

Oscar’ın yabancıları  geliyor

KÜLTüR - SANAT Haberleri

Sinema dünyasında önümüzdeki ay verilecek 92. Akademi Ödüllerinin (Oscar) heyecanı yaşanıyor. Oscar’da “En İyi Uluslararası Film” dalında kısa listeye giren adaylar da bir programla İstanbul’da seyirciyle buluşuyor.

MURAT ÖZTEKİN

Dikkat çeken 14 yabancı film, İstanbul Modern Sinema’da “Oscar’ın Yabancıları” adlı programla beyazperdeye geliyor. 16-30 Ocak tarihlerinde yapılacak programda Brezilya’dan Güney Kore’ye, İsveç’ten Tunus’a uzanan filmler gösterilecek. Seçkide dikkat çeken filmler arasında, yönetmen Bong Joon-ho’nun politik olarak sert eleştirisine rağmen dünya gişelerini kasıp kavuran ve Altın Küre’de Yabancı Dilde En İyi Film mükâfatını alan Güney Kore filmi “Parazit” (Gisaengchung), Jerzy Kosinski’nin romanının ilk sinema apatasyonu olan Çekya’dan siyah-beyaz film “Boyalı Kuş” (The Painted Bird) ve Victor Hugo’nun romanınlarından ilhamla bir suç ve vicdan hikâyesini anlatan Fransız yapımı “Sefiller” (Les Misérables) yer alıyor.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...