Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Bakan Turhan'dan İstanbul Tüneli açıklaması

Düzenleyen:
Bakan Turhan'dan İstanbul Tüneli açıklaması

POLİTİKA Haberleri

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan: Üç katlı büyük istanbul tünelinin projelendirilme çalışmalarını tamamladık. Üçüncü kez Boğazı alttan geçmeyi planlıyoruz

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan, 3 Katlı Büyük İstanbul Tüneli'nin projelendirme faaliyetlerini tamamladıklarını söyledi.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan, Kanal İstanbul'un etüt proje işlerini tamamladıklarını belirtti.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan, Kanal İstanbul'un ÇED rapor onayını beklediklerini, ÇED onayının ardından ihale ilanına çıkacaklarını bildirdi.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan, Ankara-Sincan arası demir  yolu sinyalizasyon çalışmalarının şubat sonunda, Ankara-Kayaş arasının ise mart sonunda tamamlanacağını söyledi.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan, Kanal İstanbul'un etüt proje işlerini tamamladıklarını belirterek, "ÇED Raporu'nun  onaylanmasını bekliyoruz. Çevre Düzeni Planı'nın onaylanmasını müteakip ihale ilanına çıkacağız." dedi. 

Turhan, Bilgi Teknolojileri Kurumunda (BTK), Bakanlığın "2018 yılı değerlendirmesi ve 2019 yılı hedefleri"ne ilişkin düzenlenen basın toplantısına  katıldı.

Kanal İstanbul'un etüt proje işlerini tamamladıklarını bildiren  Turhan, "Kanal İstanbul ile Montrö Boğazlar Sözleşmesi'nin hükümlerini açık ve  örtülü bir şekilde ihlal etmeden, İstanbul Boğazı deniz ulaştırmasına açık  tutularak alternatif ve ikinci bir kapı ve su yolu açılmış olacak. ÇED Raporu’nun  onaylanmasını bekliyoruz. Çevre Düzeni Planı'nın onaylanmasını müteakip ihale  ilanına çıkacağız." diye konuştu.


Turhan, 3 Katlı Büyük İstanbul Tüneli'nin projelendirme faaliyetlerini  de tamamladıklarına değinerek, bu projeyle İstanbul Boğazı'nı 3. defa denizin  altından geçmeyi planladıklarını kaydetti.

Düzenleyen:  - POLİTİKA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...