Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Kalın: Cumhurbaşkanımız Babacan ile görüştü

Kalın: Cumhurbaşkanımız Babacan ile görüştü

POLİTİKA Haberleri

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Kabine toplantısıyla ilgili açıklamalarda bulundu, gazetecilerin sorularını cevaplandırdı.

Kalın, özetle şunları söyledi:

∂ (Eski Başbakan Yardımcısı Ali Babacan ile görüşme): Sayın Cumhurbaşkanımızın, Ali Babacan ile bir görüşmesi olmuştur.   İçeriğiyle ilgili birtakım iddialar var. İçeriğiyle ilgili benim şu anda size bir bilgi vermem uygun olmaz. Bunu uygun görürse Sayın Cumhurbaşkanımız uygun bir zamanda ne oldu ise o şekliyle kendileri paylaşırlar. Ondan öte şu anda dile getirilen diğer konular iddia olmaktan öte bir şey ifade etmemektedir.

∂ (Kabine revizyonu): Kamuoyunun konuştuğu mevzular, talepler vesaire tabii ki bunlar dikkate alınır. Çünkü Cumhurbaşkanımız siyasi hayatı boyunca her zaman bu istişarelere önem vermiş bir liderdir. Dolayısıyla bu konuda kendisi de değerlendirmelerini yapar ama bugün itibarıyla böyle bir şey gündemimizde yok.

∂ (Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi): Yeni ihtiyaçlar, yeni sınamalar ortaya çıktıkça sistemin güncellenmesi, yeni adımların atılması normaldir.

∂ (S-400’ün teslimatı): Yakın bir zamanda teslimatı başlayacak ve aktif bir şekilde kullanılacak. Nereye konuşlandırılacağı konusunda çalışmaları Millî Savunma Bakanlığımız, Hava Kuvvetleri Komutanlığımız ve kuvvet komutanlıklarımız birlikte yürütüyorlar. S-400, NATO içerisinde yer alan güvenlik sistemimize bir tehdit ya da tehlike oluşturacak bir savunma sistemi değildir. Bir başka ülkeyi tehdit ve taarruz sistemi değildir.

∂ (Suriye krizi): Türkiye, Rusya ve İran’ın katılacağı Üçlü Zirve, ağustos ayı içerisinde Sayın  Cumhurbaşkanımızın ev sahipliğinde gerçekleştirilecek. Burada İdlib merkez olmak üzere Suriye konusu etraflı bir şekilde ele alınacak.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...