Semih Yalçın: Davet, gönlü bizle olanlara

Semih Yalçın: Davet, gönlü bizle olanlara

POLİTİKA Haberleri

MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, Bahçeli’nin çağrısının İYİ Parti saflarında yer alan ancak gönülleri ve fikirleriyle MHP’den kopmamaya direnen kişilere olduğunu belirtti.

Yalçın, Bahçeli’nin tam zamanında çağrıda bulunduğunu vurgulayarak, şunları kaydetti: “İp müdiresinin attığı cevabi Tweet, her şeyi ortaya sermektedir. Aslında atılan Tweet değil, fettan bir kahkahadır. İP müdiresinin bu alabildiğine gayriciddi tavrı; İP’in demokratik platformda bir yer edinmek, bir konum sahibi olmak gibi derdinin olmadığını gözler önüne sermektedir.”
İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in cevaben paylaştığı “Sayın Erdoğan yine ne dedin bu arkadaşa” şeklindeki tweeti de “ciddiyetsizlik, seviyesizlik ve çapsızlık örneği” olarak nitelendiren Yalçın, şu ifadeleri kullandı: “Bahse konu tarihî çağrıyı Sayın Erdoğan’a bağlamak; basiretsizliğin, ucuzluğun, meseleyi başka mecralara çekerek kamuoyu önünde tartışmadan kaçma gayretinin ifadesidir. Tweetlerden üslupsuzluk, terbiyesizlik ve seviyesizlik taşmaktadır. Yalçın, Bahçeli’nin, freni boşalmış ve virajın ötesindeki uçuruma doğru son sürat giden arabadan yolcuların atlayıp kurtulmasını istediğini belirterek şu değerlendirmede bulundu:
Bu tarihî davete icabet; aynı ölçüde tarihî, vicdani ve ahlaki bir sorumluluktur. Buna kulak asmayanları tarih de millet de siyaset de yargılayacaktır. Bahçeli’nin davet, nasihat ve tavsiyesi; Nasrettin Hoca misali testi kırılmadan önce atılmış müşfik bir siyasi tokat olarak görülmelidir.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...