Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

MHP Başkanı Bahçeli'den EYT açıklaması

Düzenleyen: / Kaynak: İHA
MHP Başkanı Bahçeli'den EYT açıklaması

POLİTİKA Haberleri  / İHA

Bahçeli: "(EYT) Cumhurbaşkanı'nın son konuşmasındaki değerlendirme bizim için de genel kabul gören bir değerlendirmedir"

“Cumhur İttifakı yaklaşımı açısından doğru bulmadığımı ifade ettim”
Bahçeli şöyle konuştu:

“Sayın Cumhurbaşkanı ve hükümetin değerlendirmesi Türkiye açısından bize göre isabetli olmuştur. Hali hazırda binlerce askerimiz görevinin başında, güvenlikle ilgili sorumlulukları var. Bu durum içinde erken emekliliği gündeme taşıyarak, karşılığı ve kaynağını bulmakta zorluk çekilen ortamda vaadin yerine getirilmesi talebi ana muhalefet açısından uygun düşebilir. Ama bizim Cumhur İttifakı yaklaşımı açısından doğru bulmadığımı ifade ettim. Kendilerinin bu konudaki hem Cumhurbaşkanı hem de hükümet yönetiminin almış olduğu kararın doğru olduğunu paylaştım.”

“Türkiye’nin gündemini bazı öncelikler içerisinde ele almak lazım”
İnfaz yasasına ilişkin liderlerin görüşeceğine ilişkin soruya Bahçeli, “Bunlar basına yansıyan değerlendirmeler, biz yorum getirmiyoruz. Arkadaşlarımız çalışmalarını sürdürüyorlar. Türkiye’nin gündemini bazı öncelikler içerisinde ele almak lazım. Bir taraftan Amerika, bir taraftan Ortadoğu, bir taraftan İran, bir taraftan Irak, bir taraftan Rusya yoğun bir kuşatma, toplumsal faaliyetin tırmandığı ortamda bir önceliğimizin olması lazım. Bu sebepten dolayı emeklilik haklarını kaybetmeyen erken emekli vatandaşlarımız muhalefetin tahrikiyle bir takım düşüncelerden arınmalı ve zamanı gelince bunların çözüme kavuşacağını inanmalıdır” şeklinde konuştu.

“Dışişleri Bakanı’nın görüşü sağlıklıdır”
Barış Pınarı Harekatı’na yönelik Dışişleri Bakanı’nın ABD ve Rusya mutabakat koşullarını yerine getirmezse, harekata tekrar başlar söylemine yönelik soruya Bahçeli, “Dışişleri Bakanı’nın görüşü sağlıklıdır. Karalılık ifade eder. Şartlar ne olursa olsun güvenli bölge kurumunda Türkiye’nin tavrının devamı gerekmektedir” dedi.
Sağlığı konusundaki soruya Bahçeli, “Dikkatinizi çekti mi, bilmiyorum? İlk defa dışarı çıktığımda sakal bırakmıştım. Bu sakalı dikkate alarak sağlığımla uğraşacakları yerde, sakalımla uğraşsınlar diye açıklama bile yapmadım. Sakalla uğraşan çok az çıktı” ifadelerini kullandı.

Düzenleyen:  - POLİTİKA
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...