Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Bakan Çavuşoğlu: Tek başımıza da kalsak Kudüs'ü savunacağız

Düzenleyen: / Kaynak: NTV
Bakan Çavuşoğlu: Tek başımıza da kalsak Kudüs'ü savunacağız

POLİTİKA Haberleri  / NTV

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, Dışişleri Bakanlığı Yıllık Değerlendirme Toplantısı'nda konuştu.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

Bakan Çavuşoğlu'nun konuşmasından satır başları;

Çin'deki Corona virüs

Koca Yusuf Çin'e giderken bir de tıbbi yardım malzemesi gönderdik. Bu da tabii Çin'de büyük yankı buldu. Bir tek Türkiye ve Japonya göndermiş. Ve Türkiye'nin bu tutumu Çin'de büyük yankı uyandırdı. "Bir tek Türkler bize dostluklarını gösterdiler" şeklinde.

ABD'nin tek taraflı Ortadoğu barış planı

Tek başımıza da kalsak Kudüs'ü savunacağız.

Emekli büyükelçilerin Kanal İstanbul açıklaması

Tam bilgi sahibi olmadan gereksiz bir açıklama yapıldığını düşünüyorum. Sonrasında bilgi sahibi olduklarını ancak siyasi amaçla açıklama yaptıklarını görüyoruz. Bu belgeye imza atan bazı eski büyükelçilerimiz bakanlığımızdaki toplantılara da, yani Kanal İstanbul - Montrö tartışması toplantılarına da katılarak burada bunun Montrö'ye etkisini hiç tartışmadılar, siyasi görüş dile getirdiler. Montrö’nün ortadan kalkmasıyla ilgili bir durum yok. Montrö’nün iptaliyle ilgili bir kanal açmaya da gerek yok. Montrö'ye baktığınız zaman savaş gemilerini Karadeniz’de kalış süreci ve tonaj limiti var. Nereden geçtiği önemli değil. İster Kanal İstanbul’dan isterse Boğaz'dan geçer. Yazık olmuştur. Biz eski büyükelçilerden her zaman yararlanıyoruz. Bu esasen şu açıklama bakanlığımızın imajı bakımından da hiç iyi olmamıştır. Tamamen siyasi bir açıklamadır, hukuki bir açıklama olmamıştır.

Düzenleyen:  - POLİTİKA
Kaynak: NTV
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...