'Altılı Masa'da kazan kaynıyor: Saraçhane buluşması CHP ve İyi Parti'yi karşı karşıya getirdi

Düzenleyen:
- Güncelleme:

Politika Haberleri

Akşener’in İmamoğlu ile samimi görüntü vermesini ‘operasyon’ diye yorumlayan CHP’liler “Kemal Bey’in yıpratılmasını kabul etmeyiz” dedi. İyi Parti ise “Belediye başkanı adaylığında İstanbul’u kazanamayan Kılıçdaroğlu ile olmaz” karşılığını verdi.

HABER MERKEZİ - ANKARA  

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ile ilgili verilen mahkeme kararından sonra yaşanan tartışmalar Altılı Masa’yı dağılma aşamasına getirdi. İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in, İmamoğlu ile birlikte görüntü vermesi CHP’lileri çileden çıkardı. İyi Parti’de bu aşamadan sonra Kılıçdaroğlu’nun cumhurbaşkanlığı adaylığının kabul edilmesinin mümkün olmadığı görüşü hâkim.‘Kazanamayacak aday riskini göze alamayız’ düşüncesinde olan İyi Partililer, her şeye rağmen Kılıçdaroğlu’nun adı Altılı Masa’dan çıkarsa bu önerinin Genel İdare Kurulunda reddedileceğini düşünüyor.

İyi Parti’de, İmamoğlu kararından sonra Kılıçdaroğlu’nun adaylık ısrarından vazgeçmesi gerektiğine yönelik görüşler dile getiriliyor. CHP yönetimi ise yaşananlardan büyük rahatsızlık duyuyor. Son olarak CHP’li Akif Hamzaçebi, Akşener’e hem İmamoğlu’na tepki gösterdi. Hamzaçebi “Kılıçdaroğlu’nun yanında gibi gözüküp de onu yıpratmaya yönelenleri kabul etmemiz mümkün değildir. Suskunluğumuzu kimse farklı yorumlamasın” diye konuştu.

İYİ PARTİ’DEN ‘AĞIR’ CEVAP

İyi Parti Milletvekili Yavuz Ağıralioğlu ise Kılıçdaroğlu’nun ‘Bir parti başka bir partinin iç işlerine karışmamalı’ şeklindeki açıklamasına tepki gösterdi. Ağıralioğlu şöyle konuştu: Kazanacak aday vurgusu neden iç işlere müdahale olarak değerlendirilsin. İstanbul ve Ankara’da kazanan proje İyi Parti’nin projesidir. Meral Hanım İmamoğlu’na ve milletin iradesine sahip çıktı. Kemal Bey de İstanbul’da aday olmuştu ama kazanamamıştı. Bu isimler kazandılar, bizim projemiz tuttu. Denenmiş ve kazanmış kişilerle ilgili değerlendirmeleri iç işlerine karışmak olarak görmek subjektif bir yaklaşım değil. ‘Benimle misiniz?’ demesindense ‘kiminle kazanılabilir?’ demesi gerekiyordu.

ÇOKLU ADAY TARTIŞMASI

Mahkeme kararı ile birlikte ‘Masanın ortasına bomba düştü’ değerlendirmesi yapılan CHP’de, Kılıçdaroğlu’nun adaylığından başka bir formülün kabul edilmeyeceğine kesin gözüyle bakılıyor. İyi Parti’nin Kılıçdaroğlu’nu istememesi, CHP’nin de İmamoğlu veya Yavaş’ın adaylığına itiraz etmesi, Altılı Masa’da çoklu aday tartışmalarını başlattı. AK Parti cephesinde ise yaşanan gelişmelerle ilgili “Anadolu’da bir söz vardır; ‘Kavgalı eve kız verilmez’ denir. Seçmen de, birbirini boğmaya çalışanlara oy vermez” değerlendirmesi yapıldı.

Düzenleyen:  - Politika
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...