Altılı masada kriz derinleşiyor! Kozlarını 5 Ocak’ta paylaşacaklar

Düzenleyen:
- Güncelleme:

Politika Haberleri

İmamoğlu’na verilen ceza ve Saraçhane’deki miting ittifaktaki krizi derinleştirdi. Kılıçdaroğlu-Akşener çekişmesi ve örtülü söz düellosu devam ediyor. Bu gerilimin, 5 Ocak’taki zirvede masaya gelmesi bekleniyor.

HABER MERKEZİ - ANKARA

Altılı masanın ortaklarının 5 Ocak’ta yapacağı onuncu toplantının bugüne kadarki en kritik toplantılarından biri olması bekleniyor. İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu ile ilgili verilen mahkeme kararından sonra CHP ile İyi Parti arasında yaşanan krizin masaya damga vuracağı belirtildi.

“Partimin iç işlerine karışma” diyen CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’na, İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in “İmamoğlu’na gitmek için kimseden izin alacak değilim” diye cevap vermesi, Altılı Masa’daki krizin derinleşmesine yol açtı. Akşener ve Kılıçdaroğlu’nun, İmamoğlu ile ilgili kararın açıklanmasından bu yana telefonla bile görüşmedikleri belirtildi.

ORTAK PROTOKOL KONUSUNDA FİKİR AYRILIKLARI

CHP ve İyi Parti arasındaki gerginliğin gölgesinde geçecek olan 5 Ocak toplantısında ortak hükûmet protokolünün görüşülmesi ve cumhurbaşkanlığı adayının ne zaman açıklanacağına yönelik bir takvimin de gündeme gelebileceği ifade ediliyor. Ortak protokol konusunda da altılı masada bazı fikir ayrılıkları olduğu belirtiliyor. Aralık sonunda yapılması planlanan toplantının da bu nedenle 5 Ocak’a kaydırıldığı ifade ediliyor.

Bu arada Akşener’in son açıklamaları CHP’de rahatsızlığa sebep oldu. CHP eski Milletvekili Barış Yarkadaş, Akşener’in Saraçhane ziyareti öncesinde Altılı Masa liderlerini arayıp ulaşamadığına dair açıklamasını gerçekçi bulmadığını ifade ederek “Böyle bahane mi olur? Akşener masanın gidişatından memnun değilse masadan kalkabilir” ifadelerini kullandı.

Öte yandan CHP’li 11 büyükşehir belediye başkanı ortak açıklama yaparak “Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’na sonuna kadar güveniyoruz” dedi.

Düzenleyen:  - Politika
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...