'Aynı masaya oturmayız' diyen İYİ Parti ile HDP Avrupa'da buluştu  

Düzenleyen:
- Güncelleme:
'Aynı masaya oturmayız' diyen İYİ Parti ile HDP Avrupa'da buluştu  

POLİTİKA Haberleri

"HDP'nin olduğu masada biz olmayız" diyen İYİ parti, Brüksel'de gizli ittifak ortağı ile buluştu. İki partinin temsilcileri, Avrupa Parlamentosu (AP) Türkiye Raportörü Nacho Sanchez-Amor'un ev sahipliğinde düzenlenen toplantıda aynı masaya oturdu.

HDP ile asla yan yana gelemeyeceğini söyleyen İYİ Parti, gizli ittifak ortağı ile Avrupa’da buluştu. Avrupa Parlamentosu (AP) Türkiye Raportörü Nacho Sanchez-Amor, aralarında HDP Diyarbakır Milletvekili Hişyar Özsoy, İyi Parti Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Erozan, DEVA Partisi Dışişleri ve Güvenlik Politikaları Koordinatörü Abdurrahman Bilgiç, Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Ümit Yardım ve siyaset bilimcilerden oluşan heyet ile Brüksel’de bir araya geldi.

Amor görüşmeye ilişkin “Friedrich-Ebert-Stiftung (FES) Derneği Türkiye Temsilciliğinin düzenlediği Türkiye’den muhalefet partileri ve akademisyenlerden oluşan bir heyeti Avrupa Parlamentosunda ağırlamaktan büyük mutluluk duyuyorum. Avrupa Birliği-Türkiye ilişkileri hususunda samimi bir bilgi alışverişinde bulunduk” açıklamasını yaptı.

"HDP'NİN OLDUĞU MASADA BİZ OLMAYIZ" DEMİŞTİ

İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener, CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin’in “HDP’ye bakanlık verilebilir” açıklamasıyla ilgili olarak “HDP’nin olduğu masada biz olmayız. Bizim olduğumuz masada da HDP olmaz” diye konuşmuştu.

Düzenleyen:  - POLİTİKA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...