Berhan Şimşek ve Lütfü Baydar CHP'den ihraç edildi

Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
Berhan Şimşek ve Lütfü Baydar CHP'den ihraç edildi
Politika Haberleri  / Türkiye Gazetesi

CHP eski İstanbul vekili Berhan Şimşek, Yüksek Disiplin Kurulu kararı ile partiden ihraç edildi. CHP eski milletvekili Metin Lütfü Baydar ve Sultanbeyli Delegesi Özgür Çelik de CHP'den ihraç edilen diğer isimler oldu. İhraç kararının ardından CHP yönetimine sert sözlerle yüklenen Şimşek, "Özel ve İmamoğlu beni yenemeyeceğini anladı. İhraç edildiğim yer İmamoğlu şirketi. Bu arkadaşların kirli işlerine ortak olmayı reddettiğimiz için ihraç edildik" dedi.

Geçtiğimiz aylarda mahkeme kararıyla CHP İstanbul İl Başkanlığına getirilen Gürsel Tekin, CHP'li Berhan Şimşek ile Sarıyer'deki parti binasında kameraların karşısına geçmişti. 

Bu gelişmenin ardından hemen harekete geçen CHP yönetimi, Şimşek'i kesin ihraç talebiyle disipline sevk etmişti. 

4 İSİM İHRAÇ EDİLDİ

Saat 13.00'te başlayan toplantı yaklaşık 6 saat sürdü. Toplantı sonrası edinilen bilgiye göre, CHP eski İstanbul Milletvekili Berhan Şimşek,  Aydın eski Milletvekili Metin Lütfü Baydar, eski Sultanbeyli Delegesi Özgür Çelik ve eski CHP Gençlik Kolları Başkanı Erhan Baydar, CHP tüzüğünün 68/1-b maddesinde belirtilen 'Partide aldıkları görev ve sorumlulukla ve üyelikle bağdaşmayan tutum ve davranışlarda bulunmak' hükmü uyarınca kesin çıkarma cezasıyla partiden ihraç edildi.

BERHAN ŞİMŞEK İHRAÇ KARARININ ARDINDAN KONUŞTU

İhraç kararının ardından CNN Türk canlı yayınına bağlanan Berhan Şimşek, CHP yönetimine zehir zemberek sözlerle seslendi. "İhraç edildiğim yer İmamoğlu şirketi" diyen Şimşek CHP'de satın alınmış bir yönetimin olduğunu öne sürdü.

Yönetimle işbirliği yapmadıkları için ihraç edildiklerini iddia eden Şimşek şöyle konuştu:

"CHP yönetimini bir gün geri alacağız. Sizi reddediyoruz dediğimiz için... Benim hayatımda kirli parayla işim olmadı. Bu arkadaşların kirli işlerine ortak olmayı reddettiğimiz için ihraç edildik. 

Özel ve İmamoğlu beni yenemeyeceğini anladı. Bu arkadaşlar bizi kendi hissedarlığını reddettiğimiz için kendi holdinglerinden gönderdiler.

Her şey çok sıcak. Arkadaşlarla değerlendirme yapacağız. Mutlaka hesap yapacağız. Binlerle değil yüzbinlerle siyaset yapan bir insanım. Farklı bir partiye gitme kararını ben veremem. Mücadelemizi sürdüreceğiz.  

Eğri odunları en yakın zamanda CHP Genel Merkezi'nin önüne koyacağız"

Şimşek, geçtiğimiz günlerde katıldığı bir programda da partinin DNA'sının bozulduğunu söyleyip "Burası artık İmamoğlu Holding, patron Silivri’de, CEO’su Özgür Özel. Partinin DNA’sını bozdular" ifadelerini kullanıp CHP yönetime tepki göstermişti. 

"ADAY OLMAMAM İÇİN İHRAÇ EDİYORLAR"

İhraç talebiyle ile ilgili ise Şimşek şöyle konuşmuştu:

"68/B bendine göre ihraç talebi tebligatı geldi. 21. olağanüstü kurultayda Özgür Özel'e karşı aday oldum. 92 imzayı buldum geldim ve beni aday yapmadılar 10 dakika geç kaldığım için. Yapılanların yanlış olduğunu anlatacaktım fakat 10 dakika geç kaldığımız için müsaade edilmedi.

Gecikmemin nedeni Genel Başkan konuşuyordu ayıp olmasın diye bekledim. Asıl benim ihraç gerekçem dışarıda yaptığım konuşma oldu. 15-16 Eylül'de tüzüğün 68/B bendine göre ihraç talebinde bulunuluyor. 'Berhan Şimşek hiçbir yerde aday olamasın' diye bu yapılıyor. Bu madde de başka partiyi övmek, kendi partisini karalamak ve küçük düşürmek olarak biliniyor. Bunların hiçbiri yok. Tamamen aday olmayayım diye bunlar yapılıyor. Ben aday olsaydım başıma gelecekler belliydi. "Dur sana ihraç talebi var" denecekti.

LÜTFÜ BAYDAR DA KILIÇDAROĞLU DESTEKÇİSİYDİ

Önceki dönem Aydın Milletvekili olan Prof. Dr Metin Lütfi Baydar ise mutlak butlan davası ile ilgili olarak, “Eğer mutlak butlan kararıyla yolsuzluklar, arsızlıklar, hırsızlıklar tescillenecek olursa, Sayın Kılıçdaroğlu görevi devralıp gereğini yapmak zorundadır; yapmalıdır da. CHP’ye gönülden bağlı vatandaşların bundan başka beklentisi olamaz. Bugün organize bir şekilde hem yurt içi hem de özellikle yurt dışı medya ağları üzerinden Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’na saldırılar yapıldığını, deyim yerindeyse adeta sindirilmeye çalışıldığını görüyoruz. Buradan kaynağı belirsiz ve değişik platformlardan, kanallardan, ağlardan paylaşım yapanlara sesleniyorum: Onca suikast girişimiyle saldırıya uğramış; kucağında şehit vermiş bir liderin, CHP müktesebatını bir kenara bırakıp, ajitasyon dolu provakatif Bizans oyunlarından korkup partimizi kurda kuşa yem edeceğini sanıyorsanız, çok yanılırsınız” demişti.

 

Kaynak: Türkiye Gazetesi

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...