'Bunlarla aynı çizgiye düşmesi düşündürücü' diyen Erdoğan'dan Akşener'e çağrı: Altılı masayı terk et

Düzenleyen:
- Güncelleme:
'Bunlarla aynı çizgiye düşmesi düşündürücü' diyen Erdoğan'dan Akşener'e çağrı: Altılı masayı terk et

POLİTİKA Haberleri

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, G20 Zirvesi dönüşü dikkat çeken bir çağrıda bulundu. İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’e seslenen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Masayı terk etmek üzere konumunu gözden geçirmeli” ifadelerini kullandı.

Endonezya’da düzenlenen G20 Liderler Zirvesi dönüşü gazetecilerin sorularına cevap veren Cumhurbaşkanı Erdoğan, önemli gündem maddelerini değerlendirdi. İstiklal Caddesi’ndeki hain terör saldırısı sonrası muhalefetin tavrını eleştiren  Erdoğan, İYİ Parti ve Meral Akşener’e dikkat çeken bir çağrıda bulundu.  "İYİ Parti'nin bunlarla aynı çizgiye düşmesi düşündürücü" diyen Erdoğan, terör saldırısında muhalefetin tutumunu eleştirdi ve altılı masadan ayrılması çağrısında bulundu.

“PKK’NIN PARLAMENTOSUNDAKİ UZANTILARI…”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bütün bunlara rağmen muhalefetin her zaman olduğu gibi bu olayların acısını hissetmeyişine biz zaten alıştık. Bu muhalefet, teröristlerle kol kola Ankara’dan İstanbul’a yürüyen muhalefettir. Biz bu muhalefete yabancı değiliz. Bunların tavırlarına da yabancı değiliz. Şu anda bunlar PKK’nın parlamentodaki uzantısıyla zaten beraber hareket etmiyorlar mı? Beraber hareket ediyorlar. Kaldı ki bunların şu anda kendi içinde zaten terör söylemlerini ifade eden kişiler yok mu? Var. Nitekim şimdi bunlardan bazılarıyla ilgili dokunulmazlıklarının kaldırılmasına yönelik parlamentoda çalışmalar da devam ediyor. Bunlara alıştık." diye konuştu.

İYİ PARTİ’YE 'ALTILI MASAYI TERK ET' ÇAĞRISI

Burada özellikle muhalefetin içinde, CHP’yi bir kenara koyalım, 6’lı masanın hepsini söylememe gerek yok, ama İP’in (İyi Parti’nin) bunlarla aynı çizgiye düşmesi tabii düşündürücü." diyen Erdoğan,  "Onlar niye bunlarla aynı masaya düşüyor veyahut aynı konuma geliyor? Bu tabii düşündürücüdür. Hele hele böyle bir dönemde. Temenni ederiz ki bunlar da bir dönüşüm yapmak suretiyle gerek bu masayı terk etmek gerekse milli ve yerli bir duruş sergilemek üzere konumunu yeniden gözden geçirir." ifadelerini kullandı.

Düzenleyen:  - POLİTİKA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...