CHP'li Gürsel Tekin '2 yıl önce söyledim' dedi, altılı masanın adayını açıkladı

Düzenleyen:
- Güncelleme:
CHP'li Gürsel Tekin '2 yıl önce söyledim' dedi, altılı masanın adayını açıkladı

POLİTİKA Haberleri

Cumhurbaşkanı Erdoğan 14 Mayıs'ı işaret etti, seçim için geri sayıma geçildi. Bu süreçte Millet İttifakı'nın adayı ise hala belirsiz. Gözler altılı masanın 26 Ocak'ta yapacağı toplantıya çevrilirken, CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, "Kim aday olacak?" sorusuna cevap verdi, Kemal Kılıçdaroğlu'nu işaret etti.

Seçimde tarih belli oldu, altılı masanın aday belirleme çalışmaları hız kazandı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklaması sonrası 14 Mayıs için geri sayıma geçilirken, 'tarih belli olunca adayı açıklarız' diyen muhalefet liderleri, 26 Ocak Perşembe günü İYİ Parti'nin ev sahipliğinde 11'inci kez toplanacak. Bu toplantıda ilk kez önerilen isimlerin masaya gelmesi bekleniyor.

GÜLTEKİN UYSAL KILIÇDAROĞLU'NU İŞARET ETMİŞTİ

Altılı masanın ortaklarından Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal, sürpriz bir çıkış yapmış ve CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun adaylığına sıcak baktığını ifade ederek, "Kılıçdaroğlu'nun kazanacak aday olduğunu düşünüyorum. Adaylık için ana muhalefet lideri olması hüviyetiyle bundan daha tabii, doğal ne olabilir ki" ifadelerini kullanmıştı. Bu açıklamanın ardından bir isim daha Kılıçdaroğlu'nu işaret etti.

GÜRSEL TEKİN: ADAYIMIZ KILIÇDAROĞLU

CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, katıldığı bir televizyon programında, Millet İttifakı'nın adayı olarak CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu işaret etti. Tekin, "Kimin aday olabileceğini 2 yıl önce söyledim. Sayın Genel Başkanımız aday" ifadelerini kullandı.

CHP’li Tekin’in bu açıklamalarına henüz bir karşılık gelmedi.

ŞUBAT' AYININ İLK HAFTASI AÇIKLANABİLİR

Aday ismi açıklamadıklarına dair eleştiri alan altılı masa liderleri, seçim tarihi belli olunca adaylarını açıklayacaklarını ifade etmişlerdi. Altılı masanın 26 Ocak’ta yapılacak 11’inci toplantıda isim önerilerini gündeme alması bekleniyor. İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener, daha önce yaptığı açıklamada aday belirlemek için kendi ev sahipliğinde yapılacak olan toplantıyı işaret etmişti. Akşener, "Daha önce hiç gündemimize almadığımız Cumhurbaşkanlığı adaylığı konusu bu toplantıda konuşulacak ve toplantı öncesi ziyaretlerimde diğer liderlere bunu ben teklif ettim. Artık Cumhurbaşkanlığı adayı konusunu konuşacağız" demişti. Adayın Şubat ayının ilk haftasında açıklanması bekleniyor.

Bu video da ilginizi çekebilir...

Düzenleyen:  - POLİTİKA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...