Türkiye Gazetesi E-Gazete Gazete Aboneliği
Türkiye Gazetesi
Arama
SON DAKİKA YAZARLAR BİZİM SAYFA GÜNDEM POLİTİKA EKONOMİ DÜNYA SPOR YAŞAM RESMİ İLANLAR HABER JET İzle
Türkiye Gazetesi
Türkiye Gazetesi
E-Gazete Abonelik
Gündem
  • Politika
  • Eğitim
Ekonomi
  • Borsa
  • Altın
  • Döviz
  • Hisse Senedi
  • Kripto Para
  • Emlak
  • T-Otomobil
  • Turizm
Spor
  • Futbol
  • Puan Durumu
  • Fikstür
  • Şampiyonlar Ligi
  • Avrupa Ligi
  • Basketbol
Dünya
  • Orta Doğu
  • Avrupa
  • Amerika
  • Afrika
  • İsrail-Gazze
Yaşam
  • Sağlık
  • Hava Durumu
  • Yemek
  • Seyahat
  • Aktüel
Kültür-Sanat
  • Sinema
  • Arkeoloji
  • Kitap
  • Tarih
Bizim Sayfa
  • Namaz Vakitleri
  • Sesli Yayınlar
Yazarlar
  • Bugünün Yazarları
  • Tüm Yazarlar
Diğer Kategoriler
  • Magazin
  • Teknoloji
  • Resmî Ilanlar
  • Haberler
  • Foto Haber
  • Video Galeri
Kurumsal
  • Hakkımızda
  • İletişim
  • Künye
  • Gazete Aboneliği
  • Danışma Telefonları
  • Yasal
  • Reklam Ver
Uygulamalar Türkiye Gazetesi App Store Türkiye Gazetesi Google Play
Takip Edin Favori mecralarınızda haber
akışımıza ulaşın
X Facebook LinkedIn YouTube Instagram TikTok NSosyal
© 2025 İhlas Gazetecilik A.Ş.
Tüm Hakları Saklıdır.
Haber Verin Editör masamıza bilgi ve materyal
göndermek için tıklayın
Bildirin
Kaçırmayın Ücretsiz üye olun, gündemi
şekillendiren gelişmeleri önce siz duyun
  1. Haberler
  2. Politika
  3. CHP'nin bayram temennisi iktidar, AK Parti'nin Anayasa oldu
Google Linke Tıkla, Türkiye Gazetesi'ni Google Favorilerine Ekle!
Politika

CHP'nin bayram temennisi iktidar, AK Parti'nin Anayasa oldu

Son Güncelleme: 16 Ekim, 2013 - 11:27
Whatsapp İkon Bağlantıyı Kopyala
Paylaş
Paylaş
Facebook Facebook X X WhatsApp WhatsApp LinkedIn LinkedIn NSosyal NSosyal Bağlantıyı Kopyala Bağlantıyı Kopyala
CHP'nin bayram temennisi iktidar, AK Parti'nin Anayasa oldu
Fotoğraf Başlığı CHP'nin bayram temennisi iktidar, AK Parti'nin Anayasa oldu

AK Parti'ye bayramlaşma ziyaretinde bulunan CHP heyeti, milletin kendilerini iktidara getirmesi temennisinde bulundu.

Kaydet
a- | +A
AK Parti'ye bayramlaşma ziyaretinde bulunan CHP heyeti, milletin kendilerini iktidara getirmesi, şu anki iktidarın ise muhalefet olarak millete hizmet etmesi temennisinde bulundu. AK Partililer ise yeni anayasa konusunda çalışmaların sürmesi temennisini dile getirdi. CHP'nin AK Parti'ye yaptığı bayram ziyaretinde yeni anayasa çalışmaları konuşuldu. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Salih Kapusuz, "Belki birçok şeyin sebebi temeli olan bu Anayasa konusunda bir mutabakat sağlamak bu millete bir bayram hediyesi olarak da sunulabilmeli. Biraz umutlar kırılıyor gibi. Seçim yaklaştıkça bu işten acaba yapılamaz gibi bir endişe taşınıyor, ama irade ortaya konulursa, istek olursa, samimi olunursa başarılmayacak hiçbir iş olduğunu zannetmiyorum. Her yaptığınız iş millet adına hayırlı bir işse o işten sonuç alabiliriz diye düşünüyorum." dedi. Kurban Bayramı dolayısıyla partiler arasında bayramlaşma ziyaretleri başladı. AK Parti'yi ilk olarak CHP heyeti ziyaret etti. Ziyarette CHP Genel Başkan Yardımcısı Emrehan Halıcı'nın başkanlık ettiği heyette parti meclisi üyeleri Emel Yıldırım ve Onursal Adıgüzel yer aldı. CHP'lileri AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Salih Kapusuz ve partiden Radiye Sezer Katırcıoğlu ile Mücahit Yılmaz karşıladı. Salih Kapusuz, ziyarette ilk olarak konuk Emrehan Halıcı'ya söz verdi. Halıcı konuşmasında bir temennisini dile getirdi: "Bu bayram nedeniyle partilerin birbirini ziyaret etmesini, ülke ile ilgili konuları daha yumuşak bir çerçevede ele almasını olumlu buluyoruz. Ama bir temennimiz de var; keşke bu sadece bayramlarda kalmasa, yılın diğer dönemlerinde de yani ülkemizin sorunlarını çözme konusunda partiler bir araya gelebilse, uzlaşma sağlamak için kanallar açık olsa. Bunu temenni ediyoruz. Çünkü zaman zaman Parlamento'da tatışmaların boyutunun giderek artması partilerin birbirleri ile rekabetin ötesinde birbirini sert biçimde karşılaması kırıcı sözler sarf etmesi vatandaşlarımız tarafından da çok hoş karşılanmıyor. Bayram zamanlarında böyle mutlu günlerde bu hasretlerimizi daha iyi hatırlıyoruz. Temennimiz bunun bütün yıla yayılması. Bütün partiler bu ülke için yurttaşlarmız için iyi şeyler yapma gayreti içindeler. Zaman zaman fikir ayrılıkları olabilir. Hedefe ulaşma konusunda yöntemlerde yollarda farklılıklar olabilir. Ama hepimiz insanlarımız için çalışıyoruz. O yüzden bu hizmeti yerine getirirken de birbirimizi mümkün olduğu kadar daha çok görüş alışveriş içinde olmamız birbirimizi dinlememiz anlamaya çalışmamız çok uygun olur. Tabi iktidar olduğunuz için muhalefeti biraz daha fazla dinlerseniz daha iyi olur diye eklemek isterim."


Ardından söz alan Salih Kapusuz ise "Bu güzel bayram gününde bu güzel temennilere katılıyorum. Değerli başkanınızın Meclis'te de bu anlamda yapıcı olumlu katkıları olmuştu. Bundan dolayı teşekkür ediyorum. Bu bayram günü münasebetiyle CHP'nin ve milletimizin de bayramlarını tebrik ediyorum. Demek ki ihtiyaçlar ortak akılla ortak bir noktada buluşmayı gerekli kılıyor. Zaman zaman Türk siyasetinde böyle gergin ortamların olmadığı söylenemez. Bu var. Bu işin tabiatında rekabet olarak devam etmeli. Ama bunun hamasete dönüşmesi, gerginliğe ve gergin ortama çekilmesi yanlış. Yoksa elbette herkes düşüncesini, fikrini olumlu anlamda, yapıcı her türlü tenkidini yapabilmeli. Ama hakareti ileri seviyelere taşımak, hoşa gitmeyecek tavır ve davranışlar tercih edilmez. Hele hele bayram günleri güzel şeyler konuşmak, yeni şeyler konuşmak daha uygun olur." şeklinde konuştu.


AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Kapusuz, ardında sözü anayasa çalışmalarına getirerek şunları söyledi: "Ben de bu vesileyle TBMM önünde bulunan yeni anayasa yapma çalışmalarının mutlaka başarı ile sürdürülmesini ve en son çare olarak da Sayın Kılıçdaroğlu'nun, Sayın Genel Başkanımızın yapmış olduğu çağrıya olumlu bir yanıt olarak 'evet Meclis'teki ortak noktaya ulaşılmış olan 60 maddeyi değiştirelim, bunun devamını da sağlayalım' anlamında bir çalışma olursa bu milletimiz adına önemli bir kazanım olacaktır. Belki birçok şeyin sebebi temeli olan bu Anayasa konusunda bir mutabakat sağlamak bu millete bir bayram hediyesi olarak da sunulabilmeli. Biraz umutlar kırılıyor gibi. Seçim yaklaştıkça bu işten acaba yapılamaz gibi bir endişe taşınıyor, ama irade ortaya konulursa, istek olursa, samimi olunursa başarılmayacak hiçbir iş olduğunu zannetmiyorum. Her yaptığınız iş millet adına hayırlı bir işse o işten sonuç alabiliriz diye düşünüyorum."


Ardından CHP heyet başkanı Halıcı, ilginç bir öneri sundu: "Adalet ve Kalkınma Partisi kurulduğundan bu yana hakikaten çok başarılı bir grafik gösterdi. Ben size bir temennide bulunayım. Bir partinin daha da iyi hale gelmesi için muhalefeti tatması gerekir, bir de muhalefeti tadın ki hep iktidarda olmak çok sağlıklı bir durum olmaz."


Bunun üzerine Salih Kapusuz, "Eğer milletimiz bize böyle bir görev verirse... Başından beri tekrar ettiğimiz bir husustur. Millet bize hangi görevi verirse onu yaparız. Biz milletin emrindeyiz. Onun için millet eğer bu görevi değil de muhalefeti verirse hay hay deriz. Ama bir şey var ki bunu siz de müşahede ediyorsunuz. Hele ölçümler konusunda falan sizin takip ettiğiniz incelikleri bildiğim için hiçbir siyasi partiye nasip olmamış başarı grafiğimiz devam ediyor. Bütün ölçümlerde AK Parti açık ara önde gidiyor. Ne yapalım. Yani biz CHP'yi yukarı çıkartıp da geri mi çekilelim. Onu millet yapacak. Ama milletin bu işi yapması için herkesin kendine bir check up yapması lazım. Ben ne yapıyorum ne ediyorum da bu millet beni, onu oraya çıkartmıyor diye sorguya çekmesi lazım." dedi.


Bunun üzerine Emrehan Halıcı, "Millet bu işin karar noktası. Hepimiz millet ne karar verirse ona saygılıyız. O yüzden sizin başarınızı takdir ederek haklılık verdim. Ama sağlıklı bir yapı, bir parti olabilmek için ülkenin her konumunda hizmet etmek gerekir. Bir bayram temennisi millete de burdan mesajım. AK Parti'ye oy verenler bir de muhalefeti denesinler." ifadesini kullandı.
Yazar : TÜRKİYE GAZETESİ
Whatsapp İkon Facebook İkon Bağlantıyı Kopyala
Paylaş
Paylaş
Facebook Facebook X X WhatsApp WhatsApp LinkedIn LinkedIn NSosyal NSosyal Bağlantıyı Kopyala Bağlantıyı Kopyala
Yayın Tarihi | 16 Ekim, 2013 - 11:27
Haberle İlgili Daha Fazlası
Politika
Bizi Takip Edin Bizi Takip Edin
X ikonu Facebook ikonu LinkedIn ikonu NSosyal Google Haberler ikonu
YORUMLAR
Yorum   0 yorum
ÇOK OKUNANLAR
  • 1
    1 depo 900 TL ucuzladı! Akaryakıtta bayram havası
    1 depo 900 TL ucuzladı! Akaryakıtta bayram havası
    Kaydet
  • 2
    Çocuğun sınavı annenin sahnesi! LGS anneliği sosyal medyada gündem oldu
    Çocuğun sınavı annenin sahnesi!
    Kaydet
  • 3
    Ece İrtem’in ölümü sonrası kalp krizi uyarısı… Gençlerde alarm veriyor! Riski artıran 4 büyük faktör
    Ece İrtem’in ölümü sonrası kalp krizi uyarısı… Gen...
    Kaydet
  • 4
    Muğla'da korkutan deprem! AFAD ilk verileri duyurdu
    Muğla'da korkutan deprem! AFAD duyurdu
    Kaydet
  • 5
    Bruno Fernandes'ten Galatasaray'a yeşil ışık
    Bruno Fernandes'ten G.Saray'a yeşil ışık
    Kaydet
YAZARLAR
  • Cem Küçük
    Cem Küçük Kimsenin Erdoğan sonrasına hazırlandığı yok
    Kaydet
  • Atilla Yayla
    Atilla Yayla Tavuk firmaları, “denetim kayyımı” ve piyasa ekonomisi
    Kaydet
  • İsa Karakaş
    İsa Karakaş "Kendi düşen ağlamaz": İnternete numara bırakırken bir kez daha düşünün!
    Kaydet
  • Ferhat  Ünlü
    Ferhat Ünlü Futbol-savaş denkleminde barış
    Kaydet
  • Meryem Aybike Sinan
    Meryem Aybike Sinan Türk dünyası şahlanıyor…
    Kaydet
Bize Haber Verin

Editör masasıyla bilgi ve materyal paylaşmak için tıklayın

GÖZDEN KAÇMASIN
  • Trump'ın itirazına rağmen İsrail yeniden Lübnan'ı bombaladı
    Trump'ın itirazına rağmen İsrail yeniden Lübnan'ı bombaladı
    Kaydet
  • Konya'da sanayi sitesinde meydan muharebesi: Tekme tokat kavga kamerada
    Konya'da sanayi sitesinde meydan muharebesi: Tekme tokat kavga kamerada
    Kaydet
  • Panter Emel'den acı haber! Hayatını kaybetti
    Panter Emel'den acı haber! Hayatını kaybetti
    Kaydet
  • Yağışlar rekor kırdı ama göl bir damla bile su tutmadı!
    Yağışlar rekor kırdı ama göl bir damla bile su tutmadı!
    Kaydet
  • Konut ve taşıtta yeni indirim…
    Konut ve taşıtta yeni indirim…
    Kaydet
ÖNE ÇIKANLAR
Galatasaray'ın stoper planı: İki Aslan'a karşı Van Dijk
Galatasaray'ın stoper planı: İki Aslan'a karşı Van Dijk
Kaydet
Greenwood kaçıyor! Hakan Safi'nin anlaştığı isim Roma yolunda
Hakan Safi'nin anlaştığı isim Roma yolunda
Kaydet
Talep toplama yarın başlıyor! Borsanın Beta’sı ihracat yaptığı ülkeyi 130’a çıkaracak
Borsanın Beta’sı ihracat yaptığı ülkeyi 130’a çıkaracak
Kaydet
SONRAKİ HABER
Türkiye Gazetesi
Google Haberler E-GAZETE ABONE OL GİRİŞ
Gündem
  • Politika
  • Eğitim
Ekonomi
  • Borsa
  • Altın
  • Döviz
  • Hisse Senedi
  • Kripto Para
  • Emlak
  • T-Otomobil
  • Turizm
Spor
  • Futbol
  • Puan Durumu
  • Fikstür
  • Şampiyonlar Ligi
  • Avrupa Ligi
  • Basketbol
Dünya
  • Orta Doğu
  • Avrupa
  • Amerika
  • Afrika
  • İsrail-Gazze
Yaşam
  • Sağlık
  • Hava Durumu
  • Yemek
  • Seyahat
  • Aktüel
Kültür-Sanat
  • Sinema
  • Arkeoloji
  • Kitap
  • Tarih
Bizim Sayfa
  • Namaz Vakitleri
  • Sesli Yayınlar
Yazarlar
  • Bugünün Yazarları
  • Tüm Yazarlar
Diğer Kategoriler
  • Magazin
  • Teknoloji
  • Resmî Ilanlar
  • Haberler
  • Foto Haber
  • Video Galeri
Kurumsal
  • Hakkımızda
  • İletişim
  • Künye
  • Gazete Aboneliği
  • Danışma Telefonları
  • Yasal
  • Reklam Ver
Uygulamalar Türkiye Gazetesi App Store Türkiye Gazetesi Google Play
Takip Edin Favori mecralarınızda haber
akışımıza ulaşın
X Facebook LinkedIn YouTube Instagram TikTok NSosyal
Haber Verin Editör masamıza bilgi ve materyal
göndermek için tıklayın
Let me Know
Kaçırmayın Ücretsiz üye olun, gündemi
şekillendiren gelişmeleri önce siz duyun
© 2025 İhlas Medya Grubu. Tüm Hakları Saklıdır
Son Dakika Site Haritası RSS KVKK Aydınlatma Metni Gizlilik Politikası Çerez Politikası