AK Parti'nin Ankara adayı Turgut Altınok, İzmir adayı Hamza Dağ oldu

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
AK Parti'nin Ankara adayı Turgut Altınok, İzmir adayı Hamza Dağ oldu

Politika Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Yerel seçimler için kritik viraja girilirken AK Parti'nin Ankara'da Mansur Yavaş'ın karşısına çıkaracağı isim belli oldu. Yarınki aday tanıtım töreni öncesi kulislere yansıyan bilgiye göre, Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı olarak Turgut Altınok'un belirlendiği öğrenildi. Ankara'dan sonra İzmir adayı da öğrenildi. Kulislere göre AK Parti'nin İzmir adayı Hamza Dağ oldu.

31 Mart'ta gerçekleştirilecek yerel seçimlerde takvim adım adım işliyor. Siyasi partilerin aday belirleme mesaisi devam ederken, AK Parti merakla beklenen İstanbul ve Ankara adaylarından İstanbul'u açıklamıştı.

Eski Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Cumhur İttifakı'nın İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı adayı olmasının ardından gözler Ankara adayına çevrildi. 

ANKARA ADAYI BELLİ OLDU

Kulisleri hareketlendiren son bilgiye göre, Cumhur İttifakı'nın Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Başkanı Mansur Yavaş'ın karşısına çıkaracağı isim belli oldu.

Kulislerde Ankara için adı en çok geçen isimlerden olan ve "Allah nasip ederse bu adam buraya 5 yıl hizmet etti, Altınok’a da bir oy verelim desinler değil mi?" ifadeleriyle adaylığa göz kırpan Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok'un Cumhur İttifakı'nın Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olarak belirlendiği öğrenildi.

İZMİR'İN ADAYI HAMZA DAĞ

Öte yandan AK Parti'den Ankara'da Turgut Altınok, Adana'da Fatih Kocaispir, Kayseri'de ise Memduh Büyükkılıç aday olurken İzmir'de de Hamza Dağ başkan adayı olarak gösterildi.

AK Parti'nin Ankara adayı Turgut Altınok, İzmir adayı Hamza Dağ oldu

'BİR OY VERELİM DESİNLER DEĞİL Mİ?'

Turgut Altınok geçen günlerde Keçiören'deki park açılışında yaptığı konuşmada şunları kaydetmişti:

"Seçimler yaklaşıyor… Çalışacağız… Allah nasip ederse bu adam buraya 5 yıl hizmet etti, Altınok’a da bir oy verelim desinler değil mi? 20 yıl bu adam bize hizmet etti, hizmetkarlığımızı yaptı biz de bu adama oy verelim desinler. Anlaştık mı? Ankara’da hizmetler ok gibi gidecek. 100 yılda aldığı ve alamadığı hizmetlerden fazlasını Ankara’mız 5 yılda alacak Allah nasip ederse."

AK Parti'nin Ankara adayı Turgut Altınok, İzmir adayı Hamza Dağ oldu

'ERDOĞAN, ANKARA İÇİN AMCAMI AÇIKLAYACAK'

Öte yandan geçen aralık ayında Turgut Altınok'un yeğeni Fatih Altınok'un sosyal medya paylaşımı çok konuşulmuştu. Fatih Altınok, Ankara için amcası Turgut Altınok'un belirlendiğini iddia ederek şunları söylemişti:

"Rabbim'in izniyle inşallah 27/12/2023 Çarşamba günü Sayın Cumhurbaşkanımız, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na efsane başkan amcam Turgut Altınok'u açıklayacak. Gözünaydın Angara, hayırlı olsun Angara.."

Fatih Altınok dikkat çeken paylaşımı bir süre sonra silmişti.

AK Parti'nin Ankara adayı Turgut Altınok, İzmir adayı Hamza Dağ oldu

ANKARA ADAYI YARIN RESMEN AÇIKLANACAK

AK Parti'nin 14 Ocak'ta yapılacak olan aday tanıtım toplantısı Pençe-Kilit Harekatı bölgesinde 9 askerimizin şehit olması nedeniyle ertelenmişti. Ankara adayının da tanıtılacağı toplantı 18 Ocak Perşembe günü (yarın) saat 14.00'te, ATO Kongre Merkezi'nde yapılacak.

TURGUT ALTINOK KİMDİR?

Turgut Altınok, 1962 yılında Ankara’nın Balâ ilçesinde doğdu. İlköğrenimini Keçiören Fevzi Atlıoğlu İlkokulunda, ortaöğrenimini Keçiören Kalaba Lisesinde tamamladı. Yükseköğrenimini uluslararası hukuk alanında yapan Altınok, Türkiye-Azerbaycan ilişkilerinin geliştirilmesi için yürüttüğü çalışmalardan dolayı Azerbaycan Uluslararası Vektör İlim Merkezi ve Kazakistan Abay Devlet Üniversitesi’nden “Profesör” payesi aldı.

Siyasi hayatı Ülkü Ocakları’nda başladı. 22 yaşındayken Milliyetçi Çalışma Partisi (MÇP) Keçiören İlçe Başkanlığı görevini üstlenen Altınok, 24 yaşında MÇP Ankara İl Başkanlığı ve Merkez Yürütme Kurulu Üyeliği yaptı. 12 Eylül Darbesi’nden sonra 27 yaşında, Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Sekreter Yardımcısı oldu.

1994 yerel seçimlerinde MHP’den, 1999 yerel seçimlerinde ise Fazilet Partisi’nden Keçiören Belediye Başkanı seçildi. Altınok, kuruluş aşamasında yer aldığı AK Parti’den 2004 yerel seçimlerinde Keçiören Belediye Başkanı seçilirken, 31 Mart 2019’da yapılan son yerel seçimlerde yeniden Keçiören Belediye Başkanlığı görevini üstlendi.

Turgut Altınok, evli ve dört çocuk babasıdır.

HAMZA DAĞ KİMDİR?

Balıkesir Sındırgı ilçe nüfusuna kayıtlı olan Hamza Dağ, 1 Mart 1980 tarihinde Manisa'nın Demirci ilçesinde doğdu. 1996 yılında Simav İmam Hatip Lisesi'nden mezun oldu. Lisans Eğitimini Dokuz Eylül Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nde 2000 yılında tamamlamıştır.

AK Parti İzmir İl Gençlik Kolları'nda sırasıyla, Yönetim Kurulu Üyeliği ve Seçim İşlerinden Sorumlu İl Başkan Yardımcılığı görevlerinde bulunmuş, ardından 3 Şubat 2008 tarihinde 3. Olağan Kongresi'nde, İl Gençlik Kolları Başkanı seçilmiştir. 2011 seçimleri ile birlikte 24. dönem İzmir Milletvekilliğine Seçilen Dağ, sırasıyla 25. 26. ve 27. dönemlerde tekrardan İzmir Milletvekili seçilerek TBMM'de görev almıştır.

Bu dönemlerde İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu ve Plan ve Bütçe komisyonu üyeliği görevlerinde bulunmuştur. 2014 yılından itibaren AK Parti Merkez Karar Yönetim Kurulu (MKYK) üyesi olan Hamza Dağ, 2014-2017 yılları arasında Seçim İşleri Birimi'nde Başkan Yardımcılığı görevini de yapmıştır.

29 Mayıs 2017 tarihinde yapılan 3. Olağanüstü Kongre sonrası AR-GE'den sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı görevine gelen Hamza Dağ, evli ve 4 çocuk babasıdır.

Düzenleyen:  - Politika
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...