Doğu Akdeniz için yeni yol haritası

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
Doğu Akdeniz için yeni yol haritası

Politika Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Cumhurbaşkanı, seçim sonrası ilk yurt dışı ziyaret geleneğini sürdürecek. KKTC’de Erdoğan, Doğu Akdeniz’deki gelişmeleri ve atılacak adımları görüşecek.

YAZAR: ZELİHA MANGIRCIOĞLU - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, devlet geleneği olarak Cumhurbaşkanı Seçimi’nin ardından ilk yurt dışı ziyaretini Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) ve Azerbaycan’a gerçekleştirecek.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 28 Mayıs seçimlerinde yeniden Cumhurbaşkanı seçilmesinin ardından ilk yurt dışı ziyaretini yarın KKTC’ye yapacak.

KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar ve Başbakan Ünal Üstel ile bir araya gelecek Erdoğan, baş başa görüşme ve çalışma yemeğinin ardından Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nda Tatar’la ortak basın toplantısı düzenleyecek.

Görüşmelerde, ilerleyen dönemde Kıbrıs konusunda atılacak adımlara ilişkin değerlendirmelerde bulunulması ve Doğu Akdeniz’deki gelişmelerin ele alınması bekleniyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, salı günü yapacağı Azerbaycan ziyareti kapsamında Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ile baş başa ve heyetler arası görüşmelerde bulunacak. 

İkili ilişkilerin ve iki ülke iş birliği alanlarının geliştirilmesi için atılacak adımların ele alınacağı görüşmelerde, Zengezur koridoru ve uluslararası gelişmelere ilişkin görüş alışverişinde bulunulacak.

Düzenleyen:  - Politika
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...